Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones σε Κίεβο και Οδησσό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones σε Κίεβο και Οδησσό
Αναχαίτιση ρωσικών drone από ουκρανικές δυνάμεις στο Κίεβο (φωτο αρχείου) (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Λίγες ώρες πριν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κιέβου και της Οδησσού. Ζημιές σε κτίρια και κατοικίες.

Η Ρωσία εκτόξευσε 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι στο νότιο λιμάνι της Οδησσού και στο Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (11/7), σύμφωνα με εκπροσώπους του ουκρανικού στρατού.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνάς της κατέρριψαν 26 από τα, ιρανικής κατασκευής, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed, που εκτόξευσε η Ρωσία.

Είκοσι δύο καταρρίφθηκαν πάνω από την Οδησσό και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ένα κυβερνητικό κτίριο στο λιμάνι, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε στο Telegram ότι ένας τερματικός σταθμός σιτηρών και ένας άλλος τερματικός σταθμός κοντά στο λιμάνι της Οδησσού έπιασαν φωτιά. Ωστόσο, δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί, γιατί η φωτιά έσβησε γρήγορα.

Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εστάλησαν προς το Κίεβο αναχαιτίστηκαν, αλλά τα συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε 12 κατοικίες και ένα πολυώροφο κτίριο στην περιοχή, δήλωσε ακόμα η ουκρανική πλευρά.

Το συμβάν έγινε λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα