Πόλεμος στην Ουκρανία: Τζετ του Αμπράμοβιτς προσγειώθηκε στη Μόσχα μετά από στάση στην Κωνσταντινούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τζετ του Αμπράμοβιτς προσγειώθηκε στη Μόσχα μετά από στάση στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς AP

Αεροσκάφος που φέρεται να ανήκει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς προσγειώθηκε στη Μόσχα. Άγνωστο αν επέβαινε σε αυτό ο Ρώσος ολιγάρχης που εθεάθη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ τη Δευτέρα.

Αεροσκάφος που συνδέεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς που του έχουν επιβληθεί κυρώσεις προσγειώθηκε στη Μόσχα νωρίς την Τρίτη, μετά την απογείωσή του από την Κωνσταντινούπολη μετά από μια σύντομη στάση εκεί, όπως δείχνουν τα στοιχεία του FLIGHTRADAR24 σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το τζετ που συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς, τον ιδιοκτήτη της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από το Ισραήλ τη Δευτέρα, λίγο αφότου ο ίδιος εθεάθη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους επτά Ρώσους δισεκατομμυριούχους που προστέθηκαν στον βρετανικό κατάλογο κυρώσεων την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια απομόνωσης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ παρόμοιες είναι και οι αντίστοιχες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα, αρνείται ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.

Φωτογραφία που εξασφάλισε το Reuters δείχνει τον Αμπράμοβιτς να κάθεται στο VIP lounge του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ τη Δευτέρα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει εάν επιβιβάστηκε στην πτήση για Κωνσταντινούπολη από το Τελ Αβίβ τη Δευτέρα ή σε αυτήν από την Κωνσταντινούπολη στη Μόσχα.

Ο Αμπράμοβιτς είπε την περασμένη εβδομάδα ότι πουλάει την Τσέλσι, ωστόσο η πώληση βρίσκεται σε αναμονή και ο βρετaνικός σύλλογος λειτουργεί με ειδική κρατική άδεια,ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Premier League τον απέκλεισε από διευθυντή συλλόγου.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών δήλωσε την Παρασκευή ότι η Βρετανία ερευνά ελικόπτερα και αεροσκάφη που ανήκουν στους ολιγάρχες που έχουν υποστεί κυρώσεις.

Πολλές ιδιοκτησίες, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών γιοτ, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, κατασχέθηκαν από τις αρχές στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες.

Τα δεδομένα παρακολούθησης του πλοίου Refinitiv έδειξαν ότι το γιοτ του Αμπράμοβιτς, 600 εκατομμυρίων δολαρίων, με το όνομα Solaris βρισκόταν σε εξέλιξη με κινητήρα στα ανοικτά των ακτών της Αλβανίας το πρωί της Τρίτης σε κατάσταση αναμονής.

Ο προορισμός του εμφανίστηκε ως Τουρκία μετά την απογείωσή του από το Μαυροβούνιο, αλλά αυτό αφαιρέθηκε αργά τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα