Πολωνία: 35χρονος κρατούσε φυλακισμένη γυναίκα επί 4χρόνια ως “σκλάβα του σεξ”

Διαβάζεται σε 4'
Πολωνία: 35χρονος κρατούσε φυλακισμένη γυναίκα επί 4χρόνια ως “σκλάβα του σεξ”
iStock

Γυναίκα στη Πολωνία κρατούταν φυλακισμένη σε αχυρώνα επί 4 χρόνια από 35χρονο, ο οποίος την βίαζε, την βασάνιζε και την άφησε έγκυο.

Μια γυναίκα στην Πολωνία ήταν φυλακισμένη σε έναν αχυρώνα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, ζώντας έναν εφιάλτη στα χέρια του απαγωγέα της.

Ο 35χρονος άνδρας την βίαζε, την κακοποιούσε και την άφησε έγκυο. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο με εξάρθρωση ώμου και ο άνδρας συνελήφθη. 

Σύμφωνα με τη dailymail,οι ιατρικές εκθέσεις αποκάλυψαν ότι ο απαγωγέας τραυμάτισε φρικτά την άτυχη κοπέλα, αφαιρώντας τα χείλη και τα δόντια της. Σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε το θύμα για το τι συνέβη στα χρόνια της αιχμαλωσίας της, φαίνεται ότι ο απαγωγέας έκανε «πειράματα» πάνω της. Ο 35χρονος, Mateusz Jach, κατηγορήθηκε για ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.

Πώς ξεκίνησε η φρικιαστική ιστορία

Η 30χρονη γυναίκα, γνώρισε για πρώτη φορά τον Mateusz, το 2019 σε μία εφαρμογή γνωριμιών.

Η γυναίκα επιθυμούσε να τον γνωρίσει από κοντά και τον επισκέφθηκε στο χωριό Γκάικι, κοντά στο Γκλόγκοου της δυτικής Πολωνίας. Πήγε με το αυτοκίνητό της στο χωριό του και όταν έφτασε στο σπίτι του, ο 35χρονος κλείδωσε τη νεαρή μητέρα δύο παιδιών στον αχυρώνα του κτήματος, όπου διέμενε με τους γονείς του.

Η αποκάλυψη των γεγονότων

Η 30χρονη μητέρα δύο παιδιών είχε εισαχθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των ετών που κρατήθηκε αιχμάλωτη, αλλά δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν τα όσα βίωνε, καθώς φοβόταν τον απαγωγέα της.

Την τελευταία φορά όμως που μετέβη στο νοσοκομείο, η κοπέλα αποκάλυψε την αλήθεια σε άλλους ασθενείς του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι γιατροί, μετά από την εξέταση, να επιβεβαιώσουν τα όσα εκμυστηρεύτηκε η γυναίκα. Να σημειωθεί ότι τα τραύματα της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένης και της απώλειας χειλιών και δοντιών, ήταν τόσο εμφανή και έντονα που μαρτυρούσαν ότι η κοπέλα χρειάζεται άμεσα βοήθεια.

Ο 35χρονος Mateusz είχε αφήσει έγκυο την γυναίκα, η οποία γέννησε κανονικά σε νοσοκομείο και έδωσε το βρέφος για υιοθεσία παρά την θέληση της.

Όταν οι υπάλληλοι του νοσοκομείου ρωτήθηκαν γιατί  δεν σήμανε συναγερμός νωρίτερα, είπαν ότι η κοπέλα είχε αρνηθεί να επικοινωνήσει με τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Ewa Todrov, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Νοσοκομείου Glogow δήλωσε στο τοπικό περιοδικό Onet, «η γυναίκα ήρθε σε εμάς με τραύματα που δείχνουν ότι θα μπορούσε να είχε ασκηθεί βία εναντίον της. Κάθε φορά όμως που μιλούσαμε μαζί της γι’ αυτό ορκιζόταν ότι κανείς δεν χρησιμοποίησε βία εναντίον της και αρνούταν κατηγορηματικά να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες»

Η “φυλακή” της 30χρονης

Ο αχυρώνας ήταν χωρισμένος στα δύο, με ένα μικρό παράθυρο με δαντελένιες κουρτίνες στη μια πλευρά. Μέσα από το παράθυρο το μόνο που φαίνεται είναι ένας άλλος τοίχος, ο οποίος έχει ενισχυθεί με ηχομονωτικά υλικά.

Ο αχυρώνας είναι περιφραγμένος με ψηλά κωνοφόρα δέντρα και έτσι δεν φαίνεται εύκολα από τα αυτοκίνητα που περνούν στο δρόμο. Σύμφωνα με τη dailymail, στο πίσω μέρος του αχυρώνα, ένας χωματόδρομος οδηγεί σε ένα δάσος, όπου οι γείτονες είπαν ότι ο Jach μερικές φορές περπατούσε το βράδυ με έναν φακό.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των γειτόνων υπάρχει και ένας άλλος αχυρώνας υπό διάλυση, λίγα μέτρα μακριά από τον άλλο, ο οποίος μερικές φορές καλύπτονταν με κουρτίνες τη νύχτα και έτσι μάλλον το θύμα πλενόταν την νύχτα.

Οι δηλώσεις των γονιών του δράστη

Όπως αναφέρθηκε ο 35χρονος ζούσε μαζί με τους γονείς του. Παρόλα αυτά, ο πατέρας και η μητέρα του Mateusz ισχυρίστηκαν ότι δεν άκουσαν ποτέ κραυγές.

Ο πατέρας ξέσπασε σε κλάματα, καθώς είπε στο πολωνικό μέσο Onet: «Η γυναίκα μου και εγώ πραγματικά δεν είδαμε κανένα κορίτσι εδώ. Είναι ένα σοκ για εμάς. Είναι αδύνατο. Δεν θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια, ίσως λίγους μήνες, αλλά όχι τόσο πολύ, γιατί θα είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα».

Η μητέρα του Zofia, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα, είπε στο CrowdMedia: «Δεν υπήρξε ποτέ μια συνθήκη που να σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να ήταν εκεί».

Ο Mateusz αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών, σε μια υπόθεση που έχει συγκριθεί με έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Αυστρίας, τον Josef Fritzl, ο οποίος κράτησε την κόρη του αιχμάλωτη για 24 χρόνια, αποκτώντας επτά παιδιά μαζί της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα