Πώς είναι σήμερα η αεροσυνοδός-σύμβολο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες
Η Νίντι Τσαπχεκάρ έγινε το πρόσωπο-σύμβολο των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τον Μάρτιο του 2016 το Βέλγιο
- 21 Μαρτίου 2017 18:20
Την Νίντι Τσαπχεκάρ, αεροσυνοδό των ινδικών αερογραμμών που τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου του 2016, και η φωτογραφία της οποίας έκανε το γύρο του κόσμου, υποδέχτηκαν την Τρίτη οι Βέλγοι μονάρχες Φίλιππος και Ματθίλδη.
Με το πρόσωπό της καλυμμένο από αίμα, την κίτρινη στολή της σκισμένη και το σώμα της γεμάτο στάχτες, η Νίντι Τσαπχεκάρ, η εικόνα της οποίας δέσποζε στα πρωτοσέλιδα όλου του πλανήτη, έγινε το πρόσωπο-σύμβολο των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Βέλγιο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας πριν από έναν χρόνο, όταν σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και περισσότεροι από 320 τραυματίστηκαν.
Το βασιλικό ζεύγος είχε ήδη επισκεφθεί την αεροσυνοδό τον Απρίλιο του 2016 όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σαρλερουά (νοτιοανατολικά) σε τεχνητό κώμα, επισήμανε το Παλάτι σε ένα δελτίο τύπου.
«Έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις, βρίσκεται και πάλι στο Βέλγιο και έγινε δεκτή από τους μονάρχες με την ευκαιρία αυτή» αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.
Η Τσαπχεκάρ, που φόραγε ένα παραδοσιακό σάρι, έφθασε στο Παλάτι των Βρυξελλών συνοδευόμενη από τον σύζυγό της. Η συνάντηση έγινε μακριά από τις κάμερες, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Ηλικίας 43 ετών σήμερα, η αεροσυνοδός της Jet Airways είχε τραυματιστεί σε μία από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, όπου βρισκόταν καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί με τους συναδέλφους τους σε μια πτήση προς τις ΗΠΑ.
Υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε στο Βέλγιο προτού επιστρέψει στην Ινδία. Για 22 ημέρες βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, ενώ υποβλήθηκε σε «περισσότερες από 8 επεμβάσεις», σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η φωτογραφία με την αεροσυνοδό, μητέρα δύο παιδιών, να κάθεται σε ένα κάθισμα στο αεροδρόμιο, αναπαρήχθη χιλιάδες φορές. Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNN τον Αύγουστο, η ίδια εξήγησε ότι χάρη σε αυτό το στιγμιότυπο «που βρισκόταν παντού», ο σύζυγός της έμαθε ότι είχε επιζήσει.
Είχε περιγράψει ότι ένιωσε σοκ την πρώτη φορά που είδε αυτήν την φωτογραφία και διερωτήθηκε εάν αυτό «το πρόσωπο με την αγωνία αποτυπωμένη» ήταν στ’ αλήθεια το δικό της.
(Φωτογραφίες: AP Images / Virginia Mayo, Rajanish Kakade)