Πώς ένα… χαμένο ψαλίδι προκάλεσε χάος και δεκάδες ακυρώσεις σε αεροδρόμιο

Διαβάζεται σε 2'
Πώς ένα… χαμένο ψαλίδι προκάλεσε χάος και δεκάδες ακυρώσεις σε αεροδρόμιο
ISTOCK

Πάνω από 30 ακυρώσεις και 200 καθυστερήσεις πτήσεων, αλλά και προσωρινό κλείσιμο αεροδρομίου για ένα ψαλίδι που απλά… χάθηκε. Τι συνέβη.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες καθυστέρησαν σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ιαπωνίας για ένα ψαλίδι που απλά… χάθηκε.

Η ανησυχία για το χαμένο ψαλίδι, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε κατάστημα που βρισκόταν στον χώρο αναμονής αναχώρησης πτήσης εσωτερικού, είχε ως αποτέλεσμα μια πολύωρη έρευνα ασφαλείας στο αεροδρόμιο New Chitose (CTS).

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, 36 πτήσεις ακυρώθηκαν στις 17 Αυγούστου και άλλες 201 καθυστέρησαν λόγω της έρευνας.

Γιατί, όμως, υπήρξε ανησυχία;

Ο λόγος ήταν ότι το συγκεκριμένο ψαλίδι που… αγνοείτο θα μπορούσε θα μπορούσε να είχε βρεθεί στα χέρια πιθανού τρομοκράτη, ο οποίος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως όπλο κατά τη διάρκεια πτήσης.

Τελικά, όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, το ψαλίδι εντοπίστηκε και οι πτήσεις μπόρεσαν να συνεχιστούν.

«Γνωρίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη λόγω της έλλειψης κατάλληλων συστημάτων χρήσης, αποθήκευσης και διαχείρισης από τους χρήστες του καταστήματος», ανέφεραν οι χειριστές του αεροδρομίου New Chitose σε δήλωση.

«Θα διερευνήσουμε αυτό το περιστατικό, θα προσδιορίσουμε την αιτία του και θα αποτρέψουμε την επανάληψή του. Θα επιβεβαιώσουμε επίσης ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με αεροπειρατεία και τρομοκρατική επίθεση και θα διασφαλίσουμε ότι όλο το προσωπικό του αεροδρομίου έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας της διαχείρισης».

Εσείς θα συμφωνούσατε με μία τέτοια απόφαση;

Όπως αναφέρει το CNN, ανάμεσα σε εκείνους που επηρεάστηκαν από τα περιστατικό ήταν το ιαπωνικό ροκ συγκρότημα 9mm Parabellum Bullet, το οποίο έχασε την εμφάνισή του στο ετήσιο μουσικό φεστιβάλ Rising Sun στο Χοκάιντο”.

«Σίγουρα θα πάρουμε την εκδίκησή μας!!» ανέφερε το συγκρότημα σε δήλωση που αναρτήθηκε στα social media, ενώ το ίδιο το φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα προβεί σε επιστροφές εισιτηρίων.

Πολλοί από τους ταξιδιώτες μπήκαν στο διαδίκτυο για να εκτονώσουν τα νεύρα τους.: «Μου έρχεται να κλάψω επειδή η πτήση μου ακυρώθηκε επειδή κάποιος έχασε ένα ψαλίδι», έγραψε κάποιος στο X.

«Εξαιτίας αυτού του περιστατικού, η πτήση που έπρεπε να πάρω ακυρώθηκε και τώρα η επανένωση μου με την οικογένειά μου που περίμενα με ανυπομονησία θα κρατήσει λιγότερο. Είναι μια μεγάλη απογοήτευση», έγραψε ένας άλλος.

Άλλοι πάλι εκτιμούσαν ότι το αεροδρόμιο έπαιρνε στα σοβαρά την πιθανή κλοπή ψαλιδιού.

«Ως επιβάτης, είμαι ευγνώμων που λαμβάνουν τόσο διεξοδικά μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλειά μας», έγραψε ένας χρήστης στο X.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα