Πούτιν – Ερντογάν: Προχωρά η κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη

Διαβάζεται σε 1'
Πούτιν – Ερντογάν: Προχωρά η κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη
Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν AP

Οι στενές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας επιβεβαιώθηκαν σε μία ακόμη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη στην Αστάνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “συνεχίσαμε τις συζητήσεις για το σταθμό της Σινώπης και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε σοβαρά βήματα σε αυτό το θέμα”.

Πρόκειται για το δεύτερο πυρηνικό σταθμό που θα στηθεί επί τουρκικού εδάφους και για το δεύτερο συνολικά που θα κατασκευαστεί με ρωσική σύμπραξη.

Επίσης, ο Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να βοηθήσει να τεθούν οι βάσεις για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι είναι εφικτή μια δίκαιη ειρήνη που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του, ο οποίος δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί επίσημα την Τουρκία, διαπίστωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών προχωρούν βήμα-βήμα παρά τις προκλήσεις.

Ο Πούτιν, τέλος, δεν θα μπορούσε να μην σημειώσει ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Τουρκία περίπου 6,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες, αριθμός-ρεκόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα