Πούτιν: Παραδέχτηκε πως η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές είναι δύσκολη

Πούτιν: Παραδέχτηκε πως η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές είναι δύσκολη
Βλαντίμιρ Πούτιν Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin/Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν προσαρτηθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες όπως λέει η Ρωσία έχει προσαρτήσει είναι «δύσκολη κατά τόπους».

Ωστόσο, μιλώντας σε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους την οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει όλους τους πόρους που απαιτούνται για να βελτιωθεί η ζωή στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες η Μόσχα προσάρτησε μονομερώς τον Σεπτέμβριο.

Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν για νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Την ίδια ώρα, Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν σε μια ανταλλαγή 40 αιχμαλώτων πολέμου για κάθε πλευρά, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα μετά την συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογο της Ντμίτρι Λούμπινετς στην Τουρκία

Η Μοσκάλκοβα και ο Λούμπινετς συναντήθηκαν στο περιθώριο μια διεθνούς διάσκεψης επιτρόπων στην Άγκυρα. Μια φωτογραφία του δείχνει να κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλον σ’ ένα τραπέζι.

«Είναι πολύ σημαντικό που οι επίτροποι της Ουκρανία και της Ρωσίας, απουσία διπλωματικών σχέσεων ( μεταξύ των δύο χωρών) προέβησαν σε συγκεκριμένες δράσεις για να βοηθήσουν ανθρώπους» δήλωσε η Μοσκάλκοβα στους δημοσιογράφους.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες ανταλλαγές αιχμαλώτων -με πιο πρόσφατη την Κυριακή- που ανέρχονται σε εκατοντάδες αιχμαλώτους η καθεμία κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος διανύει τον 11ο μήνα του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα