Πούτιν: Συνάντηση με Λουκασένκο και “σημαντικές ανακοινώσεις” τη νέα εβδομάδα

Πούτιν: Συνάντηση με Λουκασένκο και “σημαντικές ανακοινώσεις” τη νέα εβδομάδα
Βλαντίμιρ Πούτιν 2022 Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Εν αναμονή "σημαντικής ανακοίνωσης" του Ρώσου προέδρου, άγνωστο προς το παρόν πότε ακριβώς και αφότου προηδρεύσει σε συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας. Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον ομόλογό του της Λευκορωσίας.

Σε μια “σημαντική ανακοίνωση” στη συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να προβεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, μετά την ετήσια διευρυμένη συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας -στην οποία και θα προεδρεύσει- ο Πούτιν θα κάνει σημαντικές δηλώσεις, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το θέμα που θα αφορά.

Άγνωστη επίσης, παραμένει και η ημερομηνία της συνεδρίασης.

Παράλληλα, τη Δευτέρα (19/12) ο Πούτιν θα μεταβεί στο Μινσκ, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τη Λευκορωσική υπηρεσία Τύπου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, οι δύο ηγέτες θα επικεντρωθούν σε “θέματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, έργα κοινής συνεργασίας” ενώ θα δώσουν, επισης, ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ασφάλειας.

Η παραπάνω συνάντηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ακύρωση της παραδοσιακής συνέντευξης Τύπου στα τέλη της χρονιάς, εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών αποτυχιών της Ρωσίας στην Ουκρανία και κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στη Μόσχα.

Το μεγάλο τετ-α-τετ του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τύπο διοργανωνόταν κάθε χρόνο από το 2001, με εξαίρεση την περίοδο από το 2008 έως το 2012, κατά την οποία κατείχε το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα