Πούτιν: Επίδειξη αδιαφορίας για το ένταλμα σύλληψης – “Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος”

Πούτιν: Επίδειξη αδιαφορίας για το ένταλμα σύλληψης – “Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος”
Στη Μαριούπολη ο Πούτιν Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφτηκε τη Μαριούπολη στο πρώτο του ταξίδι στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, αλλά και στην πρώτη του "απάντηση" μετά το ένταλμα σύλληψής του. Η οργισμένη αντίδραση του Κιέβου.

Τον τελευταίο ένα και πλέον χρόνο, όσο δηλαδή τα στρατεύματα της Ρωσίας υλοποιούσαν την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” -κοινώς, τον πόλεμο- που διέταξε ο Πούτιν την περσινή 24η Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν κυρίως στη Μόσχα, χωρίς να έχει βρεθεί ποτέ στην πρώτη γραμμή ή σε κάποια από τις κατεχόμενες περιοχές, όπως για παράδειγμα κάνει συχνά-πυκνά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να τονώσει το ηθικό των στρατιωτών του.

Η πρώτη φορά που το έπραξε ήταν μόλις λίγα 24ωρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον του, κατηγορώντας των για εγκλήματα πολέμου, καθώς και για τη μαζική απαγωγή παιδιών από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψή του στη Μαριούπολη, λίγο μετά την επίσκεψή του στην Κριμαία το Σάββατο για την ένατη επέτειο από την παράνομη προσάρτησή της, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία πρώτη απάντηση και μία επίδειξη αδιαφορίας για το ένταλμα σύλληψης.

Βρέθηκε στην πόλη που κατέγραψε την πρώτη του πραγματική νίκη σε έναν πόλεμο που δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε, μετέβη σε διάφορες γειτονιές και έκανε στάσεις για να μιλήσει σε κατοίκους, ενώ επισκέφτηκε και μία οικογένεια στο σπίτι της στην περιφέρεια Νέφσκι της Μαριούπολης, μια νέα συνοικία κατοικιών η οποία οικοδομήθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ουσία όλων των παραπάνω ενεργειών, όμως, ήταν να στηθεί μπροστά στις κάμερες και να στείλει ένα μήνυμα που μοιάζει περισσότερο με εμπαιγμό προς τη Δύση, αλλά και μία επίδειξη δύναμης πίσω στη χώρα του, δηλώνοντας αδιάφορος και απτόητος για το ένταλμα σύλληψης.

Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος”

Αυτή η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν σε κατακτημένη περιοχή από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, έφερε τη δικαιολογημένη οργή του Κιέβου, η οποία εκφράστηκε διά στόματος Μιχαήλ Ποντολιάκ.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έγραψε: “Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος”, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τα εγκλήματα πολέμου για τα οποία κατηγορείται ο Ρώσος πρόεδρος και τα οποία διαρπάχθηκαν και στην πόλη που επισκέφτηκε.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα