Πριν δολοφονηθεί ο Ρέισαρντ Μπρουκς, είχε μιλήσει για την αδικία του συστήματος

Πριν δολοφονηθεί ο Ρέισαρντ Μπρουκς, είχε μιλήσει για την αδικία του συστήματος
Δολοφονία Μπρουκς: "Ξέρετε έχουμε ζωές" twitter

Ο Ρέισαρντ Μπρουκς είχε μιλήσει για το άδικα δομημένο σύστημα. "Δεν είμαι ο άνθρωπος που τα παρατά. Θα συνεχίσω να προχωρώ μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω να είμαι".

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Ρέισαρντ Μπρουκς από αστυνομικό της Ατλάντα, ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

“Εάν κάνεις κάποια πράγματα, τα οποία είναι λάθος, ξέρεις ότι πρέπει να πληρώσεις το χρέος σου στην κοινωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρουκς σε ένα βίντεο, όπου περιγράφει τις συνθήκες επανένταξης του στην κοινωνία, αφού πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή.

Ο σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, είχε μιλήσει τον περασμένο Φεβρουάριο για το άδικα δομημένο σύστημα και τις δυσκολίες ενός αποφυλακισμένου να επανενταχθεί. “Ξέρετε, νιώθω ότι μερικές φορές το σύστημα θα έπρεπε να μας αντιμετωπίζει ως ατομικότητες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Έχουμε ζωές. Ήταν ένα λάθος που κάναμε, μην μας φέρεστε σαν να είμαστε ζώα”.

Ο Ρέισαρντ Μπρουκς πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή για απάτη με πιστωτικές κάρτες και παράνομη κράτηση. Ομολόγησε και αφού εξέτισε την ποινή του, βγήκε με αναστολή.

Περιγράφοντας τις δυσκολίες της αναστολής, εξηγεί πως δεν υπήρχε κανείς να τον βοηθήσει, ώστε να καταφέρει να βρει μια δουλειά και να ορθοποδήσει.

Παρ’ όλα αυτά στο βίντεο ο Ρέισαρντ κλείνει αισιόδοξα. “Δεν είμαι ο άνθρωπος που τα παρατά. Θα συνεχίσω να προχωρώ μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω να είμαι”.

Ο Ρέισαρντ Μπρουκς έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην προσπάθεια του να ξεφύγει, διότι το τεστ στο οποίο τον υπέβαλαν έδειξε ότι δεν ήταν νηφάλιος.

Ο Van Jones, διευθυντής του CNN, γράφει “Για έναν άνθρωπο, όπως ο Μπρουκς, κάθε επαφή με την αστυνομία -για τον οποιοδήποτε λόγο- σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα επιστροφή στη φυλακή. Δεν ξέρουμε γιατί οι αστυνομικοί της Ατλάντα τον αποφάσισαν να πυροβολήσουν έναν άντρα που προσπαθούσε να ξεφύγει. Όμως μπορούμε να μαντέψου γιατί αυτός ο άντρας, εξ αρχής επέλεξε να τρέξει. Ο Μπρουκς δεν ήθελε να χάσει την ελευθερία του. Αντ’ αυτού κατέληξε να χάσει τη ζωή του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα