Πριν και μετά: Οι εικόνες της καταστροφής από τη βομβαρδισμένη Γάζα

Διαβάζεται σε 3'
Beit Hanoun
Beit Hanoun AP

Μέσα σε 11 ημέρες, ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα. Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής.

Νέες δορυφορικές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η Maxar που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα, ενώ διανύουμε την 20ή ημέρα του πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Το Ισραήλ, μετά την ευρείας κλίμακας επίθεση της Χαμάς στα εδάφη του, βομβαρδίζει διαρκώς με σφοδρότητα μια σειρά από περιοχές της Γάζας, αφήνοντας πίσω ισοπεδωμένες πόλεις και χιλιάδες νεκρούς αμάχους, ανάμεσά τους και περισσότερα από 2.000 παιδιά.

Ο ΟΗΕ απευθύνει διαρκώς εκκλήσεις για προστασία των αμάχων που ζουν στα παλαιστινιακά εδάφη, με τον Γκουτέρες να ζητά εκ νέου από το Συμβούλιο Ασφαλείας “άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός”.

Η διεθνής βοήθεια άρχισε να φθάνει με το σταγονόμετρο από το Σάββατο μέσω της Αιγύπτου όπου ήταν “σταθμευμένη” για ημέρες, όμως σε τόσο μικρές ποσότητες, που ο Γκουτέρες χαρακτήρισε “σταγόνα βοήθειας σε έναν ωκεανό αναγκών”, την ίδια ώρα που και τα διαθέσιμα αποθέματα σε καύσιμα του ΟΗΕ στη Γάζα θα εξαντληθούν σε μερικές ημέρες. Όπως σημειώνει, “χωρίς καύσιμα, η βοήθεια δεν μπορεί να διανεμηθεί, τα νοσοκομεία δεν έχουν ηλεκτρισμό, και το νερό δεν μπορεί να καθαριστεί ούτε να αντληθεί”.

Σε χθεσινή του επιχείρηση, το Ισραήλ πραγματοποίησε καταδρομική με άρματα εντός της περιοχής της Γάζας, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε “πρόβα τζενεράλε” για την αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

Δείτε εικόνες από πριν και μετά τους βομβαρδισμούς πόλεων στη Γάζα

Η πόλη Izbat Beit Hanoun
Η πόλη Izbat Beit Hanoun Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP
Beit Hanoun
Beit Hanoun Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

Al Karameh
Al Karameh Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

Atatra
Atatra Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

Μαρτυρίες στο NEWS 24/7 από τη Γάζα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα