Προεκλογικά “τερτίπια” Ερντογάν: Προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Προεκλογικά “τερτίπια” Ερντογάν: Προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo/ AP IMAGES

Με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία να βρίσκονται προ των πυλών, ο Ερντογάν συνεχίζει τα "τερτίπια" του και προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Λίγους μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ο εισαγγελέας ζητά την απαγόρευση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, με το πρόσχημα ότι αποτελεί γραφείο στρατολόγησης για το PKK.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ερντογάν χλευάζει τη συμμαχία της αντιπολίτευσης, λέγοντας: “το πλοίο πλέει με έναν καπετάνιο, οι έξι το βυθίζουν”.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του στο δρόμο προς τις εκλογές. Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε την τελική του εισήγηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για μόνιμη απαγόρευση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, του τρίτου μεγαλύτερου στην τουρκική εθνοσυνέλευση. «Είναι γραφείο στρατολόγησης του PKK», είπε εξερχόμενος.

«Όλο το έθνος γνωρίζει τη σχέση μεταξύ της τρομοκρατικής οργάνωσης και του κατηγορούμενου κόμματος. Και τα 85 εκατομμύρια άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι το κατηγορούμενο κόμμα δεν είναι ανεξάρτητο από το PKK και βρίσκεται υπό τον έλεγχο αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης» υποστήριξε ο Μπεκιρ Σαχίν Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας.

Η ποινικοποίηση του HDP έχει αρχίσει εδώ και χρόνια με τη φυλάκιση του ηγέτη του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και άλλων στελεχών, ακόμη και με την απαγόρευση σε εκλεγμένους δημάρχους να καταλάβουν το αξίωμά τους. Την προηγούμενη εβδομάδα το δικαστήριο πάγωσε τη χρηματοδότησή του από τα κρατικά ταμεία εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η διαδικασία έχει και άλλα στάδια αλλά μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα