Προκλητικός Ερντογάν: “Εχθρική η ενέργεια της Ελλάδας με τους S300”

Προκλητικός Ερντογάν: “Εχθρική η ενέργεια της Ελλάδας με τους S300”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photos/Burhan Ozbilici

Επιμένει στους ισχυρισμούς για "κλείδωμα" τουρκικών F-16 από ελληνικούς S-300 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Έστρεψε τα βέλη του" και κατά της Δύσης.

Συνεχίζεται αμείωτη η προκλητική ρητορική από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις εμπρηστικές δηλώσεις του να “στρέφονται” πλέον και κατά της Δύσης.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συναυλίας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Τούρκος πρόεδρος επανέφερε το ζήτημα του δήθεν “κλειδώματος” τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο, κάνοντας λόγο για “εχθρική στάση” της Ελλάδας “η οποία ξεκίνησε με την παραβίαση και παρενόχληση του εναέριου χώρου μας, σε επίπεδο S300”.

“Αναρωτιόμαστε πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στην παρενόχληση με τους S300″, δήλωσε ο Ερντογάν.

Εκδηλώσεις για την τουρκική "Ημέρα της Νίκης" AP Photos/Burhan Ozbilici

Προκλητικός εμφανίστηκε και κατά της Δύσης, χαρακτηρίζοντάς τη ως “δήθεν συμμάχους” της Τουρκίας που “τηρούν εχθρική στάση”.

“Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας”, συμπλήρωσε.

Τέλος, θέλωντας να προκαλέσει εντυπώσεις σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα που πλήττεται σημαντικά και από τον πληθωρισμό, αναφέρθηκε και στην “αυξανόμενη ισχύ” της Τουρκίας μέχρι και τον Καύκασο.

“Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής όπως από την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα