Προκλητικός Ερντογάν: “Με τον εξοπλισμό των νησιών, κάνουν αντίθετα βήματα”

Προκλητικός Ερντογάν: “Με τον εξοπλισμό των νησιών, κάνουν αντίθετα βήματα”
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Προκλητικό παραλήρημα από τον Ερντογάν κατά της Ελλάδας για την αποστρατικοποίηση των νησιών. "Πυρά" και κατά του Economist".

Σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προχώρησε για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε μέτρα αντίθετα τόσο με τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και με άλλες συμφωνίες, με το να εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία και ότι οι δύο χώρες μπορούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να μειώσουν τις εντάσεις στην περιοχή.

“Αυτές οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής ειδικότερα, είπε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι σε διεθνείς συναντήσεις η Τουρκία λέει ό,τι είναι αναγκαίο αναφορικά με την Ελλάδα.

“Οπότε, αυτοί (η Ελλάδα) θα φροντίσουν τον εαυτό τους”, προσέθεσε ο Τούρκος ηγέτης.

Υποστήριξε ακόμα πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον “δεν τα βάζει” με την Τουρκία στο Αιγαίο.

«Λένε: “Η Τουρκία κατασκεύασε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Τι θα γίνει αν αυτός πλήξει την Αθήνα;” Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα να πλήξουμε την Αθήνα, αρκεί να ενεργείς έξυπνα», πρόσθεσε. «Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις ένα λάθος», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, “νταή” ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: “Καθορίζει το βρετανικό περιοδικό τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι πει ο λαός μου γίνεται στην Τουρκία. Το βρετανικό περιοδικό δεν μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της Τουρκίας”.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, που κατηγόρησε χθες τον Economist για “φτηνή προπαγάνδα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα