Πρόστιμο 1.800 ευρώ σε influencer για καταπάτηση ροζ παραλίας στη Σαρδηνία

Διαβάζεται σε 3'
Spiaggia Rosa
Spiaggia Rosa ISTOCK

Οι ιταλικές αρχές έπιασαν influencer που φέρεται να έφτασε με φουσκωτό σε απαγορευμένη ακτή, μετά τη δημοσίευση σχετικού βίντεο

“Τσουχτερό” πρόστιμο επιβλήθηκε σε influencer με έδρα το Ντουμπάι, η οποία καλείται να πληρώσει το ποσό των 1.800 ευρώ επειδή παραβίασε μια απαγορευμένη παραλία με ροζ χρώμα στη Σαρδηνία, για να μοιραστεί μια σειρά από βίντεο και φωτογραφίες της απόδρασής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η influencer έφτασε με φουσκωτή βάρκα στην ακτή της Spiaggia Rosa, μιας παραλίας που φημίζεται για τη ροζ άμμο της στο μικροσκοπικό νησί Budelli της Σαρδηνίας, αγνοώντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, όλες τις απαγορευτικές πινακίδες.

Από τη δεκαετία του 1990 απαγορεύεται στους τουρίστες να περπατούν στην παραλία -από την οποία συχνά κλέβουν άμμο- και να κολυμπούν στη θάλασσα εκεί, αλλά μπορούν να επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια της ημέρας με σκάφος και τους επιτρέπεται να περπατούν σε ένα μονοπάτι πίσω από την παραλία.

Η γυναίκα, βραζιλιάνικης καταγωγής που ζει στο Ντουμπάι, ανέβασε το περιεχόμενο στο @Rogeriaguiadubai, έναν λογαριασμό στο Instagram με περισσότερους από 35.000 ακόλουθους, σύμφωνα με τον Guardian. Σε ένα από τα βιντεοκλίπ, στρέφεται στα ίχνη των ποδιών της στην άμμο υπό τη μελωδία του La Vie en rose της Édith Piaf που παίζει στο παρασκήνιο.

Η καταπάτηση, η οποία φέρεται να συνέβη πριν από λίγες ημέρες, προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της Σαρδηνίας, γεγονός που ώθησε τους αξιωματικούς της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους La Maddalena, στο οποίο ανήκει το Budelli, να ερευνήσουν περαιτέρω το περιστατικό.

Σύντομα εντόπισαν τη γυναίκα στο Ντουμπάι και της κοινοποίησαν το πρόστιμο των 1.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ αφορούν την περιφρόνηση της απαγόρευσης και τα 1.500 ευρώ την άφιξη με σκάφος που δεν είχε άδεια πρόσβασης στο Budelli. Η γυναίκα νοίκιασε τη λέμβο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης δεν γνώριζε ότι σκόπευε να την οδηγήσει στο νησί.

Ο λογαριασμός στο Instagram είναι σε ιδιωτική λειτουργία. Ο Guardian έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Rogeriaguiadubai για να ζητήσει σχόλιο.

Το Budelli είναι ακατοίκητο, αν και για περισσότερα από 30 χρόνια ήταν το σπίτι ενός κατοίκου, του Mauro Morandi, ο οποίος είχε πέσει πάνω στο νησί το 1989, αφού το καταμαράν του χάλασε στο δρόμο για τον νότιο Ειρηνικό.

Ο Morandi, που κάποιοι τον παρομοιάζουν με τον Ροβινσώνα Κρούσο, μπόρεσε να μείνει αφού έγινε ο de facto επιστάτης του νησιού, αλλά το 2021 ο 84χρονος πλέον αναγκάστηκε να φύγει από την αρχή που διαχειρίζεται το εθνικό πάρκο La Maddalena.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα