Προβλήματα με τις τράπεζες έχει η Λεπέν

Προβλήματα με τις τράπεζες έχει η Λεπέν
Far-right candidate for the presidential election Marine Le Pen delivers a speech during a meeting in Bordeaux, southwestern France, Sunday, April 2, 2017. Polls suggest that Le Pen and independent centrist Emmanuel Macron are the two top contenders in the election. The top two vote-getters on April 23 will compete in a presidential runoff on May 7. (AP Photo/Bob Edme) AP

Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου κατήγγειλε ότι οι τράπεζες της έκλεισαν ένα προσωπικό λογαριασμό καθώς και ένα του κόμματός της

Θύμα μιας “τραπεζικής φάτουα” δηλώνει η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν μετά το κλείσιμο των τραπεζικών της λογαριασμών και εκείνων του κόμματός της.

Συγκεκριμένα η HSBC έκλεισε ένα προσωπικό της λογαριασμό που διατηρούσε επί 25 χρόνια, μόλις μια μέρα αφότου η Societe Generale, η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, έκλεισε τους λογαριασμούς του κόμματος Εθνικό Μέτωπο έπειτα από 30 χρόνια συνεργασίας.

«Πρόκειται για απόφαση να φιμώσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης», είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η Λεπέν, κάνοντας λόγο για «πολιτική απόφαση» των τραπεζών, κατά των οποίων δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά.

Η Λεπέν κατήγγειλε επίσης τις τράπεζες επειδή αρνήθηκαν να της χορηγήσουν δάνεια για τις ανάγκες της προεκλογικής της εκστρατείας, ενώ το κόμμα της καταγγέλλει ότι η Societe Generale έκλεισε τους λογαριασμούς του και ότι όταν η τράπεζα διέταξε την θυγατρική της, την Credit du Nord, να διαχειριστεί έναν λογαριασμό της Λεπέν η τράπεζα αρνήθηκε να επεξεργαστεί πληρωμές από επιταγές και πιστωτικές κάρτες.

Χθες Τρίτη, η Societe Generale ανακοίνωσε ότι δεν της επιτρέπεται να σχολιάσει εξαιτίας του τραπεζικού απορρήτου τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς, ενώ σήμερα η HSBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο όταν της ζητήθηκε από το Reuters. Καμία από τις δύο τράπεζες δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το κλείσιμο των λογαριασμών της Λεπέν ή του Εθνικού Μετώπου.

Το Εθνικό Μέτωπο δαπάνησε 12,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την προεκλογική του εκστρατεία.

Στη Γαλλία επιτρέπεται στις τράπεζες να αποφασίζουν μονομερώς το κλείσιμο λογαριασμών με έγκαιρη ειδοποίηση και χωρίς να υποχρεούνται να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Αλλά είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό και ο καθένας μπορεί να ζητήσει από την Τράπεζα της Γαλλίας να ορίσει μια τράπεζα που θα υποχρεωθεί να του ανοίξει λογαριασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα