Πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη: “Ακούγαμε κραυγές, είχε πληγή στο κεφάλι της”

Διαβάζεται σε 3'
Στην Μπανγκόκ αεροσκάφος της Singapore Airlines
Στην Μπανγκόκ αεροσκάφος της Singapore Airlines NARONG SANGNAK/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές του πανικού των επιβατών κατά τη διάρκεια των ισχυρών αναταράξεων του αεροπλάνου που εκτελούσε τη διαδρομή Λονδίνο-Σιγκαπούρη

Τη στιγμή του χάους που επικράτησε κατά τις ισχυρές αναταράξεις κατά το δρομολόγιο Λονδίνο- Σιγκαπούρη που οδήγησαν στον θάνατο ένα άτομο και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων περιέγραψε επιβάτης της πτήσης της εταιρείας Singapore Airlines.

Από τις αναταράξεις ένας 73χρονος Βρετανός που επέβαινε στο αεροσκάφος έχασε τη ζωή του, ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επτά ακόμη  άτομα βρίκσονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μιλώντας στο BBC, ο επιβάτης είπε ότι το αεροσκάφος “έπεσε ξαφνικά” ενώ αντικείμενα πετάχτηκαν γύρω από την καμπίνα λόγω των αναταράξεων.

“Ήμουν καλυμμένος με καφέ”, είπε ο Άντριου Ντέιβις από το Λονδίνο. “Κατά τη διάρκεια των λίγων δευτερολέπτων της πτώσης του αεροπλάνου ακούστηκε μια τρομερή κραυγή και κάτι που ακούστηκε σαν γδούπος”.

Μόλις ηρέμησε η κατάσταση, ο Ντέιβις είπε ότι μπόρεσε να βοηθήσει μια κυρία που “ούρλιαζε από αγωνία” και η οποία είχε μια “πληγή στο κεφάλι της”.

Σωστικά συνεργεία
Σωστικά συνεργεία AP Photo/Sakchai Lalit

Παράλληλα, σημείωσε πως οι επιβάτες κρατούνται σε ένα ειδικό τμήμα του αεροδρομίου της Μπανγκόκ.

Ερωτώμενος για το αν θα ξαναμπεί σε άλλη πτήση, ο Ντέιβις απάντησε θετικά, τονίζοντας πως “αυτά είναι πολύ σπάνια περιστατικά”.

Νεκρός 73χρονος επιβάτης – Επτά άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

Το αεροσκάφος Boeing 777-300ER με 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος κατευθυνόταν στη Σιγκαπούρη από το Λονδίνο, όταν χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ στις 15:45 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η εταιρεία.

Μετά από περίπου 11 ώρες πτήσης από την απογείωση στο Λονδίνο, το αεροσκάφος έπεσε απότομα 6.000 πόδια μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, προκαλώντας χάος μεταξύ των επιβατών.

Εκπρόσωπος του FlightRadar 24 δήλωσε σχετικά με τα δεδομένα που διαθέτουν για την πτώση, σύμφωνα με το Reuters: “Η αρχική μας σκέψη είναι ότι το συμβάν αναταραχής είναι πριν από την κανονική κάθοδο από τα 37.000 στα 31.000 πόδια. Αυτό φαίνεται να είναι απλώς μια αλλαγή επιπέδου πτήσης κατά την προετοιμασία για την προσγείωση”.

Η εταιρεία ανέφερε αρχικά πως ορισμένοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσοι είναι αυτοί. Είπε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

Ασθενοφόρα στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ
Ασθενοφόρα στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ AP Photo/Sakchai Lalit

Όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, ο επιβάτης που έχασε τη ζωή του είναι ένας 73χρονος Βρετανός υπήκοος και πιθανότατα υπέστη καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών. Επτά άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τις έντονες αναταράξεις.

Σύμφωνα με το BBC, ενώ προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για τον τραυματισμό 23 επιβατών και εννέα μελών του πληρώματος, ο αριθμός τους είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, καθώς τραυματίστηκαν 53 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα