Qatargate: Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή

Qatargate: Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή
Εύα Καϊλή European Parliament / AP IMAGES

Την απόφαση να προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίο πήρε η Εύα Καϊλή. Η δήλωση του ο συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσής της.

“Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ’ τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης” σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη, καθώς το Εφετείο Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η εισαγγελία του Βελγίου, μετά την ακροαματική διαδικασία της το δικαστήριο διέταξε την παράταση της κράτησης της Εύας Καϊλή κατά δύο μήνες.

Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή ζήτησε την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η υπερασπιστική γραμμή της πρόταξε την ανάγκη της να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε απορριφθεί το αίτημα του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα