Ρεμπέκα Τσεπντέγκι: Πέθανε ο άνδρας που έβαλε φωτιά και σκότωσε τη μαραθωνοδρόμο

Διαβάζεται σε 2'
Ρεμπέκα Τσεπντέγκι: Πέθανε ο άνδρας που έβαλε φωτιά και σκότωσε τη μαραθωνοδρόμο
H Ρεμπέκα Τσεπντέγκι AP Photo, File

Νεκρός ο Κενυάτης Ντίκσον Εντιέμα που είχε κάψει τη μαραθωνοδρόμο από την Ουγκάντα. Υπέκυψε στα τραύματά του.

Υπέκυψε στα εγκαύματά του ο Ντίκσον Εντιέμα, ο άνδρας από την Κένυα, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα έβαλε φωτιά στην πρώην σύντροφό του, τη μαραθωνοδρόμο από την Ουγκάντα, Ρεμπέκα Τσεπντέγκι.

Ο ίδιος πέθανε στο νοσοκομείο Moi Teaching and Referral Hospital στο Ελντορέτ της Κένυας, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο Εντιέμα πέθανε τη Δευτέρα το βράδυ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου είχε εισαχθεί.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταλήξει στο ίδιο νοσοκομείο η Τσεπντέγκι, που τον Αύγουστο συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Είναι αλήθεια ότι πέθανε από τα τραύματα [εγκαύματα]», είπε στο BBC ο Δρ Όουεν Μενάχ.

Υπενθυμίζεται πως, ο Εντιέμα επιτέθηκε στην Τσέπτεγκεϊ στο σπίτι της όπου της έριξε βενζίνη και της έβαλε φωτιά που τραυμάτισε και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα σε βαθμό περισσότερο από 80%.

Η αθλήτρια θα ταφεί το Σάββατο στην Ουγκάντα, με τιμές εν ενεργεία στρατιωτικού. Η οικογένειά της με επικεφαλής τον πατέρα της επιβεβαίωσε ότι η νεκρή ήταν μέλος των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων της Ουγκάντα ​​(UPDF) και ως εκ τούτου, θα κηδευτεί με πλήρεις στρατιωτικές τιμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα