Reuters: Ρώσοι μισθοφόροι σχεδιάζουν προβοκάτσια στην Ουκρανία

Reuters: Ρώσοι μισθοφόροι σχεδιάζουν προβοκάτσια στην Ουκρανία
Στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας AP

Το παιχνίδι των κατασκόπων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Με τον πλανήτη να κρατά την ανάσα του για την εξέλιξη που μπορεί έχει η ρωσοουκρανική κρίση, oι πληροφορίες που θέλουν την Ρωσία να οργανώνει προβοκάτσια εντός της ουκρανικής επικράτειας αυξάνονται.

Ολες αυτές οι πληροφορίες βέβαια προέρχονται από δυτικές πηγές. Τελευταία ήταν αυτή που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters σύμφωνα με την οποία Ρώσοι μισθοφόροι οι οποίοι βρίσκονται σε στενή σύνδεση με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ουκρανία με στόχο τη δημιουργία βολικών για τα ρωσικά σχέδια εξελίξεων.

Πηγή έλεγε στο Reuters ότι είναι πιθανό Ρώσοι μισθοφόροι να εμπλακούν σε εχθροπραξίες σε ουκρανικό έδαφος για να δοθεί λόγος πρόσχημα για εισβολή.

Αλλη πληροφορία έκανε λόγο για αξιωματικό που έχει υπηρετήσει τόσο στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών όσο και στη ρωσική παραστρατιωτική εταιρία Wagner. O αξιωματικός αυτός φέρεται να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ντόνετσκ η οποία ελέγχεται από Ρώσους αυτονομιστές.

Ωστόσο, κάτω από τις περιστάσεις που υπάρχουν τώρα στην Ουκρανία η πλήρης εξακρίβωση τέτοιου είδους πληροφοριών είναι δύσκολη. Κανείς δεν επιβεβαιώνει, κανείς δεν διαψεύδει.

Η Ρωσία πάντως εξακολουθεί να ισχυρίζεται σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι έχουν συρρεύσει τεράστιοι όγκοι ρωσικών στρατευμάτων στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, παρουσιάζονται σχεδόν σίγουρες ότι η εισβολή θα πραγματοποιηθεί.

Και την Δευτέρα πάντως η διπλωματία είχε τον πρώτο λόγο. Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αναζήτησαν τρόπους απεμπλοκής, αν και τον τελευταίο λόγο σ’ αυτό δείχνει να τον έχει η Ρωσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα