Robbie Coltrane: Πέθανε ο Χάγκριντ από τον “Χάρι Πότερ”

Robbie Coltrane: Πέθανε ο Χάγκριντ από τον “Χάρι Πότερ”
Robbie Coltrane AP Photo/Jonathan Short

Πέθανε στα 72 του χρόνια ο ηθοποιός Robbie Coltrane, που αγαπήθηκε ως Ρούμπεους Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο διάσημος ηθοποιός Robbie Coltrane, ο οποίος είχε παίξει τον Ρούμπεους Χάγκριντ στις ταινίες του “Χάρι Πότερ”.

“Τον Robbie θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ… Είναι ένας ρόλος που έφερε χαρά σε παιδιά και ενήλικες. Του έστελναν δεκάδες επιστολές οι θαυμαστές του, κάθε εβδομάδα για περισσότερα από 20 χρόνια”, είπε ο ατζέντης του.

Ο Robbie Coltrane είχε πρωταγωνιστήσει και στο αστυνομικό δράμα Cracker του ITV.

Ο ρόλος του φιλικού γίγαντα Χάγκριντ

Ο Ρούμπεους Χάγκριντ ήταν σχεδόν δυο φορές πιο ψηλός από έναν κανονικό άνθρωπο και πέντε φορές πιο φαρδύς. Τα μακριά και μπερδεμένα μαύρα μαλλιά και γένια του έκρυβαν σχεδόν όλο το πρόσωπό του. Ο Χάγκριντ ήταν ο δασοφύλακας και κλειδοκράτορας στη σχολή Χόγκουαρτς. Από τον τρίτο χρόνο της φοίτησης τού Χάρι στο Χόγκουαρτς ήταν επίσης καθηγητής της Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων.

Ο Χάγκριντ ήταν πρώην μαθητής της σχολής και αποβλήθηκε στον τρίτο χρόνο της φοίτησής του αφού κατηγορήθηκε από τον ως τότε ακόμα Τομ Ριντλ και πλέον αυτοαποκαλούμενο Λόρδο Βόλντεμορτ ότι άνοιξε την Κάμαρα με τα Μυστικά αλλά ο Χάρι και οι φίλοι του κατάφεραν να τον αθωώσουν. Του άρεσε να μαγειρεύει χωρίς όμως να τα καταφέρνει και πολύ καλά.

Ο Χάγκριντ ζούσε σε μια καλύβα έξω από το Απαγορευμένο Δάσος και λάτρευε διάφορα τερατώδη πλάσματα. Έφτασε μέχρι και να κρύψει έναν δράκο ονομαζόμενο Νόρμπερτ στην καλύβα του και να χρησιμοποιήσει ένα τρικέφαλο σκύλο στον τρίτο όροφο του Χόγκουαρτς με τον οποίο ο Χάρι είχε τραυματικές εμπειρίες στο πρώτο έτος φοίτησής του στο Χόγκουαρτς.

Την δεύτερη χρονιά αποκαλύφθηκε ότι ο λόγος για τον οποίο αποβλήθηκε ο Χάγκριντ ήταν το άνοιγμα και η απελευθέρωση του τέρατος της Κάμαρας με τα Μυστικά. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε αφού τότε ο Χάγκριντ είχε στην κατοχή του τον Άραγκογκ, μια γιγάντια αράχνη Acromantula που έχει ζει μαζί με την οικογένεια του στο Απαγορευμένο Δάσος. Ο Χάγκριντ λατρεύει τον Άραγκογκ και τον θεωρούσε “άκακο” και “γλυκό”.

Στον πέμπτο επίσης χρόνο του Χάρι στο Χόγκουαρτς ο Χάγκριντ έπειτα από μια επικίνδυνη αποστολή για λογαριασμό του Ντάμπλντορ βρήκε τον ετεροθαλή αδερφό του στα βουνά. Ο αδερφός του ήταν γίγαντας παρ’ όλα αυτά τον μετέφερε στο απαγορευμένο δάσος και παρέμεινε εκεί μέχρι τον 7ο χρόνο του Χάρι στο Χόγκουαρτς.

Είχε ένα μεγάλο μαύρο λυκόσκυλο, τον Φανγκ και για το πρώτο μάθημα ως καθηγητής Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων κατάφερε να βρει έναν ιππόγρυπα ονόματι Ωραιόραμφος. Διατηρούσε ακόμα το ραβδί του κρυμμένο σε μια ομπρέλα και κάνει μάγια πού και πού.

Ο διευθυντής του Χόγκουαρτς Άλμπους Ντάμπλντορ τον εμπιστευόταν απόλυτα και ο Χάγκριντ θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να προδώσει την εμπιστοσύνη του. Δυσκολεύτηκε στο να κρατήσει μυστικά καθώς στο πρώτο έτος είπε σχεδόν τα πάντα για τη Φιλοσοφική Λίθο στον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη. Ήταν πολύ ευγενικός και καλόκαρδος.

Ποιος ήταν ο Robbie Coltrane

Το πραγματικό του όνομα ήταν Anthony Robert McMillan και γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1950 στη Σκωτία.

Robbie Coltrane Ki Price/Invision/AP

Ο Coltrane σπούδασε στο Glenalmond College, ένα ανεξάρτητο οικοτροφείο από το οποίο είχε κακές αναμνήσεις, αφού αργότερα περιέγραψε τη σωματική κακοποίηση που υπέστη εκεί ως «νομιμοποιημένη βία». Αργότερα πήγε στη Σχολή Τέχνης της Γλασκώβης. Είχε δεύτερες σκέψεις για την ικανότητά του ως ζωγράφος και μεταπήδησε στη ζωντανή παράσταση, παίζοντας σε σκετς και κάνοντας standup, παίρνοντας το ψευδώνυμο Coltrane ως φόρο τιμής στον διάσημο μουσικό της τζαζ John Coltrane.

Ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος δίπλα στους Hugh Laurie, Stephen Fry και Emma Thompson στη σειρά σκετς Alfresco (1983–1984). Το 1987, πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά του BBC Tutti Frutti μαζί με τον Thompson, για την οποία έλαβε το πρώτο του βραβείο Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης για την υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού.

Robbie Coltrane AP Photo/Anthony Harvey

Στη συνέχεια, ο Coltrane κέρδισε την εθνική προβολή πρωταγωνιστώντας ως εγκληματικός ψυχολόγος Dr. Eddie “Fitz” Fitzgerald στην τηλεοπτική σειρά Cracker του ITV (1993–2006), ένας ρόλος που τον είδε να λαμβάνει το Βραβείο Τηλεόρασης της Βρετανικής Ακαδημίας Καλύτερου Ηθοποιού για τρία συνεχόμενα χρόνια (1994 έως 1996). ).

Το 2006, ο Coltrane ήρθε ενδέκατος στην ψηφοφορία του ITV για τα 50 Greatest Stars της TV, που ψηφίστηκε από το κοινό. Το 2016 πρωταγωνίστησε στη σειρά τεσσάρων μερών του Channel 4, National Treasure, μαζί με την Julie Walters, ρόλος για τον οποίο έλαβε υποψηφιότητα για το βρετανικό τηλεοπτικό βραβείο της Ακαδημίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα