Ρόδος: Άδεια αεροσκάφη έρχονται από τη Βρετανία για τον επαναπατρισμό τουριστών

Ρόδος: Άδεια αεροσκάφη έρχονται από τη Βρετανία για τον επαναπατρισμό τουριστών
Το αεροδρόμιο της Ρόδου iStock

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός χιλιάδων τουριστών οι οποίοι αφήνουν την καμμένη Ρόδο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τον Βρετανό υφυπ. Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ.

Άδεια έφυγαν αεροσκάφη από τη Μεγάλη Βρετανία για το νησί της Ρόδου, προκειμένου να επαναπατρίσουν Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους έζησαν εφιαλτικές στιγμές και ήρθαν αντιμέτωποι με τις φλόγες που κατέκαψαν το νησί των Ιπποτών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ, 7.000 έως 10.000 Βρετανοί πιστεύεται ότι βρίσκονται στο νησί της Ρόδου και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Ο κ Μίτσελ επιβεβαίωσε επίσης ότι αεροσκάφη έφυγαν άδεια για να επαναπατρίσουν τους Βρετανούς τουρίστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Είπε ότι η κυβέρνηση έχει αναπτύξει έξι αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και τέσσερις υπαλλήλους του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού στο αεροδρόμιο της Ρόδου – όπου μέχρι στιγμής έχουν λάβει 20 αιτήματα για προξενική βοήθεια.

Ορισμένες πτήσεις από τη Ρόδο καθυστέρησαν το βράδυ της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης της easyJet που επρόκειτο να φτάσει στο Γκάτγουικ στις 9 μ.μ.,, ωστόσο προσγειώθηκε δυόμιση ώρες αργότερα.

Μια άλλη πτήση της easyJet προσγειώθηκε στο Gatwick στις 2.23 π.μ., μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης, ενώ υπήρξαν περαιτέρω καθυστερήσεις εν μέσω των ολονύχτιων πτήσεων από Jet2 και Tui προς Νότιγχαμ, Μπέρμιγχαμ, Στάνστεντ, Μάντσεστερ και Νιούκαστλ.

Περαιτέρω πτήσεις easyJet, Jet2 και Ryanair από τη Ρόδο είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στο Gatwick, το Στάνστεντ και το Μπρίστολ το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα