Ρωσία: Αποκάλυψη Πεσκόφ – Ο Πούτιν συνάντησε τον Πριγκόζιν 5 ημέρες μετά την ανταρσία της Wagner

Ρωσία: Αποκάλυψη Πεσκόφ – Ο Πούτιν συνάντησε τον Πριγκόζιν 5 ημέρες μετά την ανταρσία της Wagner
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνεται στο έθνος μετά το κάλεσμα του Πριγκόζιν, ιδιοκτήτη της Wagner, για ένοπλη εξέγερση και την άφιξη των στρατευμάτων του στην πόλη Ροστόφ AP

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο Πούτιν συνάντησε τον Πριγκόζιν 5 ημέρες μετά την ανταρσία της Wagner. Τι συζήτησαν

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο μετά την ανταρσία του στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με το CNN, ο Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση με περισσότερους από 30 στρατιωτικούς διοικητές στις 29 Ιουνίου, στην οποία συμμετείχε και ο Πριγκόζιν, όπως δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ απαντώντας σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, το οποίο ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν είχε πάει στο Κρεμλίνο μετά την αποτυχημένη ανταρσία του, είπε,

“Πράγματι, ο πρόεδρος πραγματοποίησε μια τέτοια συνάντηση. Προσκάλεσε 35 άτομα, [συμπεριλαμβανομένων] όλων των διοικητών των μονάδων και της ηγεσίας της εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πριγκόζιν“.

“Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο στις 29 Ιουνίου και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες. Οι λεπτομέρειές της δεν είναι γνωστές. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε μια αξιολόγηση των ενεργειών της εκστρατείας στο μέτωπο κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, καθώς και των γεγονότων της 24ης Ιουνίου”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος τελευταία στη βραχύβια εξέγερση κατά την οποία τα στρατεύματα της Βάγκνερ βάδισαν προς τη Μόσχα.

“Ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις που έδωσαν οι διοικητές και τους προσέφερε περαιτέρω επιλογές για την ανάπτυξη και την στρατηγική στη μάχη“, συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε ούτε “τη δυνατότητα ούτε την επιθυμία” να παρακολουθεί τις κινήσεις του Πριγκόζιν.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Βάγκνερ, υπήρξαν εκτεταμένες εικασίες σχετικά με το πού βρισκόταν ο ηγέτης της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, μεσολάβησε για να μετακομίσει στη Λευκορωσία, αλλά δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πριγκόζιν δεν βρισκόταν στη χώρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα