Ρωσία: Επτά νεκροί σε ένοπλη επίθεση σε εκκλησίες και συναγωγή

Διαβάζεται σε 2'
Ένοπλη επίθεση στη Ρωσία
Ένοπλη επίθεση στη Ρωσία NATIONAL ANTITERRORISM COMMITTE/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στις ρωσικές αρχές, μετά από πολύνεκρη ένοπλη επίθεση σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε συναγωγή, σε περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.

Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα, Κυριακή (23/06) σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε ορθόδοξες εκκλησίες και σε μια συναγωγή στον ρωσικό Καύκασο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αναφέρουν πως δύο από τους επιτιθέμενους είναι νεκροί.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά της συναγωγής και της εκκλησίας με αυτόματα τουφέκια γύρω στις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα) πριν απομακρυνθούν από το σημείο με ένα λευκό αυτοκίνητο Volkswagen Polo, ανέφεραν αξιωματούχοι.

“Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον δύο ορθόδοξων εκκλησιών, μιας συναγωγής στο Ντερμπέντ και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μαχατσκαλά”, ανέφερε η επιτροπή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ο πατέρας Νικολάι, ένας 66χρονος ιερέας στην Ορθόδοξη εκκλησία του Ντερμπέντ, ο οποίος όπως αναφέρει το themoscowtimes, σκοτώθηκε σε επίθεση με μαχαίρι, δήλωσε ο Σαμίλ Χαντουλάεφ, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εποπτείας του Νταγκεστάν.

Νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε σε συναγωγή στο Ντερμπέντ, τόπο εβραϊκής κοινότητας στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο.

Η συναγωγή στο Ντερμπέντ πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι καπνός υψωνόταν από την εκκλησία.

“Απόψε στο Ντερμπέντ και στη Μαχατσκάλα άγνωστοι έκαναν απόπειρες αποσταθεροποίησης της δημόσιας κατάστασης“, δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Σεργκέι Μελίκοφ. “Οι αστυνομικοί του Νταγκεστάν στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν θύματα ανάμεσά τους. Η ταυτότητα των επιτιθέμενων εξακριβώνεται”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα