Ρωσία για αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία: “Τα τανκς από τη Δύση θα καούν στο πεδίο μάχης”

Ρωσία για αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία: “Τα τανκς από τη Δύση θα καούν στο πεδίο μάχης”
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Μόνο θετικά δεν βλέπει η Ρωσία την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία από τη Δύση, μετά και την επιβεβαίωση από τη Γερμανία για αποστολή Leopard 2.

Την απόφαση της Δύσης να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία, μετά και την επιβεβαίωση της Γερμανίας ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 επέκρινε έντονα η Ρωσία, με το Κρεμλίνο να δηλώνει πως όλα τα τανκς που προμηθεύονται στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα “καούν”, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση αυτή ως “ακριβή ανοησία”,

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters την Τρίτη (24/01) ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να στείλει δεκάδες άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, αντιστρέφοντας την προηγούμενη θέση της.

Μιλώντας σε καθημερινή ενημέρωση με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι, ενώ οι αποστολές Abrams δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μία παράδοση θα ήταν σπατάλη χρημάτων.

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί ειδικοί κατανοούν το παράλογο αυτής της ιδέας. Το σχέδιο είναι καταστροφικό από άποψη τεχνολογίας“, είπε.

“Αλλά πάνω από όλα, υπερεκτιμά τις δυνατότητες που θα προσθέσει στον ουκρανικό στρατό. Αυτά τα τανκς καίγονται όπως όλα τα άλλα. Απλά είναι πιο ακριβά“, πρόσθεσε.

Το Κίεβο έχει ζητήσει εδώ και μήνες άρματα μάχης από τη Δύση, που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των δυνάμεων στο πεδίο μάχης και θα διαπεράσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές προκειμένου να ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα εδάφη στα ανατολικά και νότια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα