Ρωσία: Η στιγμή που ο στρατιωτικός μπλόγκερ παραλαμβάνει αγαλματίδιο “βόμβα” – Συνελήφθη γυναίκα

Ρωσία: Η στιγμή που ο στρατιωτικός μπλόγκερ παραλαμβάνει αγαλματίδιο “βόμβα” – Συνελήφθη γυναίκα

Βίντεο - ντοκουμέντο λίγο πριν την έκρηξη που σημειώθηκε στην Αγία Πετρούπολη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μία σύλληψη.

Βίντεο από τη στιγμή που ο γνωστός στρατιωτικός μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι παραλαμβάνει ένα αγαλματίδιο, στο οποίο σύμφωνα φέρεται να ήταν κρυμμένη η βόμβα που εξερράγη, σκοτώνοντας τον ίδιο και τραυματίζοντας 32 ανθρώπους, κυκλοφόρησε στα ρωσικά ΜΜΕ.

Το κανάλι Mash του Telegram, το οποίο συνδέεται με τις ρωσικές δυνάμεις επιβολής της τάξης, ανήρτησε βίντεο στο οποίο φαίνεται να προσφέρεται στον Τατάρσκι το αγαλματίδιο ενός στρατιώτη. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ρωσόφιλος ηγέτης της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε δημοσίως ότι για την επίθεση ευθύνεται το Κίεβο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Συνελήφθη μια γυναίκα

Στο μεταξύ, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ως ύποπτη για την έκρηξη η Ντάρια Τρεπόβα.

Η 26χρονη φέρεται να είναι η γυναίκα που απεικονίζεται σε βίντεο να κουβαλάει το δέμα με το αγαλματίδιο – βόμβα και να μπαίνει στο καφέ. Η γυναίκα φέρεται να έδωσε το αγαλματίδιο στον Τατάρσκι και λίγο μετά έγινε η έκρηξη.

Οι αρχές είχαν ταυτοποιήσει από νωρίς την Ντάρια Τρεπόβα, η οποία είναι γνωστή Ρωσίδα αντιπολεμική ακτιβίστρια. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο σύζυγός της λέει ότι η γυναίκα του έπεσε θύμα πλεκτάνης και κάποιοι την παγίδευσαν, χωρίς πάντως, να δίνει λεπτομέρειες για το τι εννοεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα