Ρωσία: “Κατάφωρη πρόκληση” η αποστολή Abrams στην Ουκρανία – Ζελένσκι για Leopard 2: “Πολλές υποσχέσεις”

Ρωσία: “Κατάφωρη πρόκληση” η αποστολή Abrams στην Ουκρανία – Ζελένσκι για Leopard 2: “Πολλές υποσχέσεις”
Leopard 2 tank AP Photo/Michael Sohn, File

Έντονη αντίδραση του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον για την αποστολή αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία - Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στέκεται κριτικά στην γερμανική απόφαση για αποστολή Leopard 2. "Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες" δήλωσε

Η πιθανή παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ και συμμάχους τους στον στρατό της Ουκρανίας θα αποτελούσε “ακόμη μια κατάφωρη πρόκληση” σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (25/1), ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της πρεσβείας στο Telegram, ο κ. Αντόνοφ είπε συγκεκριμένα πως “Είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον έχει βαλθεί να μας καταφέρει στρατηγική ήττα“. “Αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προμηθεύσουν άρματα μάχης, το να δικαιολογήσουν το βήμα αυτό με επιχειρήματα περί ‘αμυντικών όπλων’ δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Θα πρόκειται για ακόμη μια κατάφωρη πρόκληση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας“, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει, πιθανόν σήμερα, πως θα αρχίσει διαδικασίες για να εφοδιάσει με βαριά άρματα μάχης τον ουκρανικό στρατό.

Ζελένσκι για Leopard 2: “Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες”

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέδρασε επιφυλακτικά στα δημοσιεύματα που θέλουν τη Γερμανία να αποφάσισε να εφοδιάσει τον στρατό του με βαριά άρματα μάχης Leopard 2 και να επιτρέψει σε άλλες χώρες που διαθέτουν τέτοια τεθωρακισμένα να πράξουν το ίδιο.

“Πολλή προσπάθεια, πολλές κουβέντες κι υποσχέσεις”, δήλωσε αργά το βράδυ χθες Τρίτη (24/1), στο καθημερινό τηλεοπτικό διάγγελμά του. “Αλλά είναι σημαντικό να δούμε την πραγματικότητα. Το ζήτημα δεν είναι πέντε, δέκα, ή δεκαπέντε άρματα μάχης. Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Κάθε μέρα κάνουμε το παν για να καλύψουμε τις ελλείψεις. Και είμαι ευγνώμων σε όποιον μας υποστηρίζει στην προσπάθεια αυτή”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζελένσκι πιέζει εδώ και μήνες το Βερολίνο να στείλει βαριά όπλα στο Κίεβο, προκειμένου να απωθηθεί ο στρατός της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022. Οι συνομιλίες για τα άρματα οφείλουν να “καταλήξουν σε αποφάσεις. Αποφάσεις για να ενισχύσουμε αληθινά την άμυνά μας εναντίον των τρομοκρατών“, πέταξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση έχουν “τον απαραίτητο αριθμό” αρμάτων μάχης, συνέχισε, και “όταν ληφθούν αποφάσεις με την απαιτούμενη βαρύτητα, θα είμαστε ευτυχείς να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για καθεμιά από αυτές”.

Τις ίδιες πληροφορίες έχουν επίσης το περιοδικό Der Spiegel και το τηλεοπτικό δίκτυο ntv. Η απόφαση της Γερμανίας για αποστολή Leopard 2 στο Κίεβο ενδέχεται να επισημοποιηθεί σήμερα, καθώς ο κ. Σολτς αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στην Μπούντεσταγκ, στη γερμανική κάτω Βουλή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα