Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά μετά από μαζική επιδρομή της Ουκρανίας με drones

Διαβάζεται σε 3'
Ουκρανός στρατιώτης στο μέτωπο του πολέμου
Ουκρανός στρατιώτης στο μέτωπο του πολέμου (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε σε περιφέρεια της Ρωσίας εν μέσω μαζικής επιδρομής της Ουκρανίας με drones. Με αντίστοιχη επιδρομή απάντησε η Μόσχα.

Μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/9) σε Ουκρανία και Ρωσία, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν θύματα ή τραυματίες από τις εν λόγω επιθέσεις.

Ωστόσο στη ρωσική πόλη Ταρόπετς, στην περιφέρεια Τβερ της Ρωσίας, βορειοδυτικά της Μόσχας, τα συντρίμμια ενός ουκρανικού drone, το οποίο κατέρριψαν οι ρωσικές δυνάμεις, προκάλεσαν πυρκαγιά, με τις τοπικές αρχές να προχωρούν στην άμεση απομάκρυνση των κατοίκων για λόγους ασφαλείας.

Επίσης στην περιφέρεια Τβερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη, Ιγκόρ, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά, ο κ. Ρουντένια διαβεβαίωσε μέσω Telegram ότι η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο» και ότι δυνάμεις των πυροσβεστικών δυνάμεων επιχειρούν ακόμα στο σημείο. Πρόσθεσε πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα συνεχίζει να απωθεί τη μαζική επίθεση με drones των Ουκρανών.

Άλλοι κυβερνήτες δυτικών ρωσικών περιφερειών έκαναν επίσης λόγο για ουκρανικές επιδρομές με drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαβεβαιώνοντας πως δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές.

Συνολικά 7 ουκρανικά drones εφόρμησης καταστράφηκαν στην περιφέρεια Σμαλένσκ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βασίλι Ανόχιν. Άλλο 1 καταστράφηκε στην Αριόλ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αντρέι Κλίτσκοφ. Τουλάχιστον 14 ουκρανικά drones καταστράφηκαν στην Μπριάνσκ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλεξάντερ Μπόγκομαζ.

Η Ουκρανία, που έχει αυξήσει την δική της παραγωγή drones τα τελευταία δυο χρόνια, έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του είδους στη ρωσική επικράτεια, με το Κίεβο να διευκρινίζει πως βάζει στο στόχαστρο στρατιωτικές, ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές για να προκαλέσει προβλήματα στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανακοίνωσε πως για ακόμη μια νύχτα η αντιαεροπορική άμυνα απώθησε μία ρωσική επιδρομή με drones. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuterσ μετέδωσαν πως άκουσαν εκρήξεις, εκτιμώντας πως οφείλονταν στη δράση συστοιχιών της αντιαεροπορικής άμυνας.

Οι ουκρανικές αρχές γενικά διατείνονται πως καταρρίπτουν σχεδόν όλα τα drones που εξαπολύουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ιδίως στην πρωτεύουσα.

Δύο νεκροί στη Ζαπορίζια

Παράλληλα, το ρωσικό πυροβολικό σφυροκόπησε το βράδυ της Τρίτης (17/9) περιοχή της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιβάν Φιόντοροφ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην πόλη Κομισουβάχα και αναζητούν εγκλωβισμένους στα ερείπια κτιρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα