Ρωσία: “Μπλόκο” σε 81 ευρωπαϊκά ΜΜΕ

Διαβάζεται σε 2'
Ρωσία: “Μπλόκο” σε 81 ευρωπαϊκά ΜΜΕ
AP Photo/Darko Vojinovic

Το Κρεμλίνο περιόρισε την πρόσβαση σε 81 μέσα ενημέρωσης της EE ως αντίποινα για την απαγόρευση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ποια ελληνικά μέσα είναι στην λίστα.

Το Κρεμλίνο περιόρισε σήμερα Τρίτη (25/6) την πρόσβαση στη ρωσική επικράτεια σε 81 μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντίποινα κατά της απαγόρευσης της ΕΕ σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη Ρωσία.

Οι περιορισμοί επιβάλλονται σε «ορισμένα μέσα ενημέρωσης των κρατών μελών της ΕΕ και φορείς εκμετάλλευσης μέσων ενημέρωσης σε όλη την ΕΕ που διαδίδουν συστηματικά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κατάλογος των πρόσφατα απαγορευμένων μέσων ενημέρωσης περιλαμβάνει πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το γαλλικό AFP, το ισπανικό EFE, το Politico, το Spiegel, την El Pais, Le Monde, μαζί με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, διαδικτυακές εκδόσεις και ραδιοτηλεοπτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες της ΕΕ.

Νωρίτερα τον Μάιο, το Συμβούλιο της ΕΕ ανέστειλε τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες εντός της ΕΕ για τέσσερα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη Ρωσία, το Voice of Europe, τι RIA Novosti, το Izvestia και το Rossiyskaya Gazeta, κατηγορώντας τα για διάδοση και υποστήριξη της προπαγάνδας του Κρεμλίνου στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ποια μέσα απαγορεύει το Κρεμλίνο από την Ελλάδα

Μεταξύ άλλων η Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση στο ertnews.gr και στο ert.gr, καθώς και σε άλλα ελληνικά site.

Από ελληνικά ΜΜΕ μπλοκάρει επίσης τις ιστοσελίδες του ΣΚΑΪ, του MEGA και του Πρώτου Θέματος.

Επίσης, η Ρωσία μπλόκαρε και τρία κυπριακά ΜΜΕ. Τα Μέσα στα οποία πλέον δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση από τη ρωσική επικράτεια είναι το site της δεύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ», το (ελληνόγλωσσο) σάιτ Cyprus Times και η ιστοσελίδα της (αγγλόγλωσσης) εφημερίδας Cyprus Mail

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα