Ρωσία: Ο σεισμός στην Άπω Ανατολή “ξύπνησε” ηφαίστειο – Συγκλονιστικές εικόνες

Διαβάζεται σε 1'
Από την έκρηξη ηφαιστείου στη Ρωσία
Από την έκρηξη ηφαιστείου στη Ρωσία IVS FEB RAS via AP

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισε η έκρηξη ηφαιστείου που σημειώθηκε στη Ρωσία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στην Άπω Ανατολή.

Απόκοσμες, αλλά και άκρως εντυπωσιακές εικόνες, χάρισε η έκρηξη ηφαιστείου που σημειώθηκε στη Ρωσία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στην Άπω Ανατολή.

Το μέγεθος της δόνησης ήταν τέτοιο που “ξύπνησε” το ηφαίστειο Shiveluch και από την έκρηξη εκτοξεύτηκε τέφρα μίλια μακριά στον αέρα.

Το ηφαίστειο απέχει περίπου 280 μίλια από το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, μια παράκτια πόλη με πληθυσμό περίπου 180.000 κατοίκων που βρίσκεται στην ανατολική περιοχή της Καμτσάτκα της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με τις οπτικές εκτιμήσεις, η στήλη της τέφρας ανεβαίνει μέχρι και 8 χιλιόμετρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας», μετέδωσε το TASS το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα).

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, πρόσθεσε το TASS.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 55 μίλια από το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι και είχε βάθος περίπου 30 μίλια.

Δεν προκλήθηκαν «μεγάλες ζημιές» από τον σεισμό, ωστόσο «τα κτίρια εξετάζονται περαιτέρω τώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές εγκαταστάσεις».

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι λόγω της δόνησης, ανέφερε το TASS.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα