Ρωσία: Ολιγάρχης βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής, αφού κατηγορήθηκε για δωροδοκία

Ρωσία: Ολιγάρχης βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής, αφού κατηγορήθηκε για δωροδοκία
Φυλακές στη Ρωσία AP

Νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες βρέθηκε στο κελί του ο Igor Shkurko, κορυφαίος ολιγάρχης στον τομέα της ενέργειας στη Ρωσία.

Ένα ακόμα κορυφαίο ενεργειακό αφεντικό στη Ρωσία βρέθηκε νεκρό υπό μυστηριώδεις συνθήκες, αφού πρώτα κατηγορήθηκε για δωροδοκία.

Το σώμα του 49χρονου Igor Shkurko, αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ρωσικής εταιρείας ενέργειας Yakutskenergo, ανακαλύφθηκε χθες Τρίτη 4 Απριλίου, στο κελί του σε κέντρο κράτησης στο Γιακούτσκ.

Ένα κύμα ανεξήγητων θανάτων έχει εμφανιστεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από περισσότερους από 13 μήνες. Οι ρωσικές αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Shkurko, ενώ υποστηρίζουν ότι με βάση τα «προκαταρκτικά δεδομένα» δεν υπήρχαν ενδείξεις «εγκληματικού θανάτου».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εταιρεία του εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας: «Θα τον θυμόμαστε ως ένα ανοιχτό, φιλόξενο άτομο με μεγάλη καρδιά και καλή αίσθηση του χιούμορ, τον φροντισμένο αρχηγό μιας δεμένης οικογένειας». Ο υψηλών αποδοχών Shkurko κατηγορήθηκε ότι ζήτησε δωροδοκία 5.000 λιρών.

Ήταν παντρεμένος με δύο γιους.

Ένας μανδύας μυστικότητας φαίνεται να έχει πεταχτεί για τις συνθήκες του θανάτου του. Ήταν μέλος του πολιτικού κόμματος Ενωμένη Ρωσία που ήταν υπέρ του Πούτιν. Η ιδιότητα μέλους του ανεστάλη όταν διατυπώθηκε ο ισχυρισμός για δωροδοκία. Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Στις 4 Απριλίου, ο κατηγορούμενος βρέθηκε σε ένα κελί του προανακριτικού κέντρου κράτησης χωρίς σημεία ζωής. Οι ιατροί που έφτασαν διαπίστωσαν τον θάνατό του. Στο σημείο κλήθηκε ανακριτική ομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν βρέθηκαν σημάδια εγκληματικού θανάτου.

Ήταν υπεύθυνος της τεχνικής διαχείρισης της Yakutskenergo, η οποία τροφοδοτεί με ενέργεια την πιο ψυχρή περιοχή του κόσμου, τη Yakutia.

Τον περασμένο μήνα η Novaya Gazeta Europe, ένα κορυφαίο ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, και η Transparency International Russia συνέδεσαν μια σειρά ύποπτων θανάτων που σχετίζονται με την Gazprom με ένα περίπλοκο «σχέδιο ξεπλύματος χρήματος» προς όφελος της οικογένειας ενός κορυφαίου στελέχους φυσικού αερίου και των συνεργατών του από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τον στρατό του Πούτιν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα