Ρωσία: Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία

Διαβάζεται σε 2'
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία Associated Press

Oι νεκροί Ρώσοι στρατιωτικοί ανέρχονται περίπου στις 50.000 σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές.

Τα ονόματα περισσότερων των 50.000 Ρώσων στρατιωτικών, που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, έχει ταυτοποιήσει η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ρωσικό ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών. Η ταυτοποίηση των ονομάτων τους έχει γίνει από ανοιχτές πηγές.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα εν λόγω μέσα επισημαίνουν ότι ο αριθμός αυτός, αντιπροσωπεύει εκείνες τις απώλειες, τις οποίες έχουν ανακοινώσει αξιωματούχοι, μέσα ενημέρωσης, καθώς και εκείνες που έχουν καταγραφεί σε μνημεία και τάφους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοσιογράφων του BBC και του Mediazona, οι νεκροί μπορεί να είναι δύο φορές περισσότεροι.

Μέχρι στιγμής το 18% των απωλειών αυτών είναι κρατούμενοι φυλακών, το 13% είναι εθελοντές και το 12% επίστρατοι. Ως προς τους υπόλοιπους δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες, ωστόσο βάσει έμμεσων ενδείξεων μπορεί να υποθέσει κανείς ότι περίπου το 70% των νεκρών είναι στρατεύσιμοι.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν στρατιώτες, οι συγγενείς των οποίων δεν μπορούσαν να ενημερωθούν για την τύχη τους επί δύο χρόνια.

Οι ερευνητές δημοσιογράφοι κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τα ονόματα 101 στρατεύσιμων που σκοτώθηκαν κατά την πορεία της εισβολής στην Ουκρανία. Μερικοί από αυτούς σκοτώθηκαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ σε θέσεις κοντά στα σύνορα. Ο πρόεδρος Πούτιν υποσχέθηκε επανειλημμένα ότι δεν θα σταλούν στρατεύσιμοι στον πόλεμο.

Μέχρι σήμερα 5 Απριλίου τα πρωτεία στις στρατιωτικές απώλειες στην Ουκρανία έχει η περιοχή Κραντοντάρ με 1.918 νεκρούς. Διακρίνονται επίσης ως προς τις απώλειες οι περιοχές Παβόλζιε, των Ουραλίων, της Σιβηρίας και της περιοχής της Μόσχας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα