Ρωσία: Πρώτα βομβάρδισαν κατά λάθος δική τους πόλη, τώρα εντόπισαν μη πυροδοτημένο υλικό

Ρωσία: Πρώτα βομβάρδισαν κατά λάθος δική τους πόλη, τώρα εντόπισαν μη πυροδοτημένο υλικό
Εικόνα από το Μπέλγκοροντ μετά την κατά λάθος ρίψη βόμβας από ρωσικό μαχητικό 2023 AP

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους μετά τον εντοπισμό μη πυροδοτημένης βόμβας στο ίδιο σημείο που έγινε προ ημερών η κατά λάθος ρίψη από ρωσικό μαχητικό.

Αδιανόητες είναι οι καταστάσεις που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας. Δύο μέρες αφότου ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έριξε κατά λάθος βόμβα στην πόλη, συναγερμός σήμανε και πάλι καθώς εντοπίστηκε μια βόμβα που δεν είχε πυροδοτηθεί.

Αποτέλεσμα ήταν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι σε 17 πολυκατοικίες σε ακτίνα 200 μέτρων, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Λίγες ώρες αργότερα, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι οι πολίτες ήταν ελεύθεροι να επιστρέψουν στις οικίες τους, καθώς το επίμαχο υλικό είχε απομακρυνθεί από το σημείο. 

Η μη πυροδοτημένη βόμβα βρέθηκε στην ίδια περιοχή, όπου έπεσε κατά λάθος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η βόμβα που προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών ατόμων, μεγάλες ζημιές σε κτίρια και έναν κρατήρα πλάτους περίπου 20 μέτρων κοντά στο κέντρο της πόλης.

Είναι άγνωστο, ωστόσο, αν οι δύο βόμβες έπεσαν από το ίδιο αεροσκάφος.

Το Μπέλγκοροντ των 370.000 κατοίκων βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, με τα ρωσικά τζετ να πετούν συχνά από πάνω του στην πορεία προς την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα