Ρωσία: Βομβαρδισμοί σε φάλαγγα της Wagner έξω από τη Βορονέζ – Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Ρωσία: Βομβαρδισμοί σε φάλαγγα της Wagner έξω από τη Βορονέζ – Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
twitter

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από ρωσικά ελικόπτερα που άνοιξαν πυρ σε φάλαγγα της Wagner στο Βορόνεζ, ενώ άγνωστη παραμένει η αιτία της πυρκαγιάς σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Υπό τον έλεγχο του Πριγκόζιν παραμένει το αρχηγείο στο Ροστόφ.

Κλιμακώνεται η κρίση στη Ρωσία με μάχες να μαίνονται στη ρωσική πόλη Βορόνεζ, καθώς ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής φάλλαγας της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4, έξω από την πόλη, ενώ η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και του Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Δυνάμεις του ρωσικού στρατού επιχειρούν, κυρίως από αέρος, να εμποδίσουν την προέλαση της Wagner προς τη ρωσική πρωτεύουσα. Παράλληλα, Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να έχουν οργανώσει μία θέση μάχης με πολυβόλο όπλο στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με την ρωσική καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα “Vedomosti”.

Ο αυτοκινητόδρομος M-4 συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία.

Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε επίσης ότι μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη Βορόνεζ.

Η Βορονέζ βρίσκεται στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την πόλη Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές.

Πριγκόζιν: Πήραμε τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ “χωρίς ούτε μια σφαίρα”

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ.

Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ.

Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».

Στις φλόγες δεξαμενή καυσίμων

Στην ίδια περιοχή, στις φλόγες τυλίχθηκε δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα βρίσκονται στο σημείο.

Δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά σε διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται τουλάχιστον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή. Καθώς το ελικόπτερο πετάει προς το διυλιστήριο, παρατηρείται έκρηξη, μια πύρινη σφαίρα και πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το σημείο.

Μαχητικά αεροσκάφη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ βρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με άλλα βίντεο με γεωγραφικό εντοπισμό. Το υλικό δείχνει τουλάχιστον δύο στρατιωτικά ελικόπτερα στην περιοχή, στα περίχωρα της πόλης.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει βίντεο με οδοφράγματα γύρω από την πόλη Βορονέζ, η οποία φαίνεται να ήταν στόχος των μονάδων της Wagner που κινούνταν προς βορρά από το Ροστόφ.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Βάγκνερ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Ο ανταποκριτής του RT ανέφερε έκρηξη κοντά στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ο ανταποκριτής έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με ανθρώπους να τρέχουν από την έκρηξη.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, που βρίσκεται στο Ροστόφ, ότι είχε καταληφθεί από την Βάγκνερ. Ο Πριγκόζιν διεξήγαγε εκεί διαπραγματεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

Ο Πούτιν παραμένει και εργάζεται στο Κρεμλίνο, διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.

Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Ρώσοι εθνικιστές θα δημοσιεύσουν σύντομα σχέδιο προστασίας της χώρας

Ρώσοι εθνικιστές με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB δήλωσαν σήμερα ότι θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα σχέδιο δράσης για να απαντήσουν στην ένοπλη ανταρσία της Βάγκνερ.

Η ρωσική εθνικιστική οργάνωση, γνωστή ως «Λέσχη Αγανακτισμένων Πατριωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας εμφύλιος πόλεμος ενδέχεται να οδηγήσει σε ταπεινωτική στρατιωτική ήττα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα