Ρωσίδα σκακίστρια προσπάθησε να δηλητηριάσει την αντίπαλό της – Βίντεο σοκ

Διαβάζεται σε 3'
Ρωσίδα σκακίστρια προσπάθησε να δηλητηριάσει την αντίπαλό της – Βίντεο σοκ
Printscreen/Twitter

Για απόπειρα δηλητηρίασης της αντιπάλου της σε τουρνουά σκακιού κατηγορείται η 40χρονη Αμίνα Αμπακαρόβα. Παραδέχθηκε την πράξη της. Τα πλάνα που την “καίνε”.

Μία σκακίστρια έχει αποκλειστεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία Σκακιού και βρίσκεται αντιμέτωπη με φυλάκιση, αφού φέρεται να προσπάθησε να δηλητηριάσει την αντίπαλό της κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά.

Ο λόγος για την Αμίνα Αμπακαρόβα, μια 40χρονη προπονήτρια σκακιού από το Μαχατσκάλα στη Ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, η οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει την αντίπαλό της, την 30χρονη Ουμάιγκανατ Οσμάνοβα.

Σύμφωνα με το Chess.com, το περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Σκακιού του Νταγκεστάν στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με ένα κανάλι στο Telegram που ανέφερε πρώτο την ιστορία, η οποία τώρα έχει γίνει πρώτο θέμα στα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας αποτυπώνουν το περιστατικό, καταγράφοντας τη στιγμή που η Αμπακαρόβα περπατά ήρεμα προς τη σκακιέρα όπου η Οσμάνοβα υποτίθεται ότι θα εμφανιζόταν 20 λεπτά αργότερα. Αναφέρθηκε ότι προηγουμένως η 40χρονη είχε ρωτήσει αν οι κάμερες ήταν σε λειτουργία και της είχαν πει ότι δεν ήταν. Στη συνέχεια, άλειψε το σημείο που θα καθόταν η αντίπαλός της με κάτι που φέρεται να είναι δυνητικά θανατηφόρος υδράργυρος από ένα θερμόμετρο.

Η Οσμάνοβα αρρώστησε κατά τη διάρκεια του αγώνα και η προσπάθεια της Αμπακαρόβα ανακαλύφθηκε.

Ειδικότερα, η 30χρονη άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία 30 λεπτά αργότερα, παραπονούμενη για ναυτία και ζαλάδα, με αποτέλεσμα να κληθεί άμεσα ιατρική βοήθεια. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δηλητηρίαση ήταν η πιθανή αιτία. Μετά την ανασκόπηση των πλάνων από τις κάμερες ασφαλείας, ο διαιτητής το ανέφερε στην αστυνομία και η Αμπακαρόβα συνελήφθη, σύμφωνα με το rtv1.com.

Αργότερα η 40χρονη παραδέχτηκε την απόπειρα δηλητηρίασης, λέγοντας στην αστυνομία ότι είχε σπάσει ένα θερμόμετρο πάνω από το τραπέζι και είχε σκορπίσει υδράργυρο σε όλη την επιφάνεια.

Η Αμπακαρόβα φέρεται να ομολόγησε ότι ήθελε να “χτυπήσει την αντίπαλό της από το τουρνουά, παραδεχόμενη την “προσωπική εχθρότητα” προς την Οσμάνοβα. Επέμεινε, όμως, ότι ήταν η Οσμάνοβα που ξεκίνησε την έχθρα μεταξύ τους, υποστηρίζοντας ότι η αντίπαλός της είχε κακολογήσει εκείνη και την οικογένειά της μετά τη νίκη σε προηγούμενο τουρνουά. Το σχέδιο δεν ήταν να τη βλάψει, αλλά να την τρομάξει, σύμφωνα με αστυνομική αναφορά που επικαλείται ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τώρα έχει τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, σύμφωνα με τη Mirror. Ο Αντρέι Φιλάτοφ, Πρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Αμπακάροβα αποκλείεται προσωρινά από τις ρωσικές σκακιστικές διοργανώσεις, εν αναμονή της έρευνας για το περιστατικό. Ενδεχομένως αντιμετωπίζει ισόβια αποκλεισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα