Ρωσικό Υπουργείο Υγείας: “Δεν μολύνει ούτε μολύνεται όποιος έχει εμβολιαστεί με Sputnik-V”

Ρωσικό Υπουργείο Υγείας: “Δεν μολύνει ούτε μολύνεται όποιος έχει εμβολιαστεί με Sputnik-V”
Επιστήμονες εργάζονται πάνω σε έρευνες για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V AP

Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας σε θέματα θεραπείας και γενικής ιατρικής απέκλεισε το ενδεχόμενο να μολυνθεί κάποιος με κορονοϊό ή να μολύνει άλλους με τά τον εμβολιασμό του.

Το να μολυνθεί κάποιος ή να μολύνει άλλους με κορονοϊό είναι αδύνατον μετά τον εμβολιασμό του, δήλωσε την Τρίτη η κύρια εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε ζητήματα θεραπείας και γενικής ιατρικής πρακτικής του υπουργείου Υγείας, Αξάνα Ντράπκινα, κατά την διάρκεια ομιλίας της στην on-line διάσκεψη με θέμα «Πανδημία 2020: προκλήσεις, αποφάσεις, συνέπειες».

“Πολύ συχνά ρωτούν για το αν έχει επιπτώσεις το εμβόλιο, για παράδειγμα, αν μπορεί να μολυνθεί κάποιος ή να μολύνει άλλους από την στιγμή που έχει κάνει το εμβόλιο. Φυσικά είναι αδύνατον κάτι τέτοιο”, δήλωσε η Ντράπκινα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, η ίδια ανέφερε ότι μετά τον εμβολιασμό με το Sputnik-V, τα αντισώματα εμφανίζονται σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, όπως και ότι στο 10% όσων έχουν συμμετάσχει στον εμβολιασμό παρουσιάζουν χαμηλό πυρετό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα