Russell Brand: Το Youtube τού “κόβει” τη δυνατότητα εσόδων

Russell Brand: Το Youtube τού “κόβει” τη δυνατότητα εσόδων
Russell Brand JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Το YouTube απαγορεύει στον Russell Brand να κερδίζει χρήματα στην πλατφόρμα, λόγω των κατηγοριών βιασμού και κακοποίησης σε βάρος του.

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση ότι ο ηθοποιός Russell Brand έχει κατηγορηθεί για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις και συναισθηματική κακοποίηση.

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση των κατηγοριών, το YouTube ανέστειλε τη δυνατότητα να κερδίζει χρήματα στην πλατφόρμα.

Όπως γράφει ο Guardian, ο ιστότοπος ανέστειλε το κανάλι του Brand από το πρόγραμμα συνεργατών του YouTube μετά από τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του, πράγμα που σημαίνει ότι τα βίντεό του δεν μπορούν πλέον να κερδίζουν χρήματα από την πλατφόρμα.

Ο 48χρονος βρετανός ηθοποιός έχει κατηγορηθεί για βιασμό, επίθεση και συναισθηματική κακοποίηση μεταξύ 2006 και 2013, όταν βρισκόταν στο απόγειο της φήμης του δουλεύοντας για το BBC, το Channel 4, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστούσε σε ταινίες του Χόλιγουντ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι όλες οι σχέσεις του ήταν συναινετικές.

Η αστυνομία της Met δήλωσε τη Δευτέρα ότι ενημερώθηκε για μια καταγγελία σχετικά με σεξουαλική επίθεση στο Σόχο, στο κεντρικό Λονδίνο, το 2003. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η αναστολή της ικανότητας του Brand να κερδίζει χρήματα από το κανάλι του στο YouTube είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τα οικονομικά του κωμικού. Το YouTube πληρώνει στους δημιουργούς ένα κομμάτι από τα χρήματα που κερδίζει από την εμφάνιση διαφημίσεων στα βίντεό τους, μια εξαιρετικά προσοδοφόρα διαδικασία.

Ο Brand είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο μεταφέροντας πολλών από τα βίντεό του στον ιστότοπο Rumble, αν και πρόκειται για μια σχετικά εξειδικευμένη έξοδο που δεν δίνει στον Brand πρόσβαση στους 6,5 εκατομμύρια συνδρομητές που έχει δημιουργήσει στο YouTube.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα