Σ. Αραβία – Τουρκία: Ενα βήμα πιο κοντά, λειτουργούν ξανά τα τουρκικά σχολεία στο Ριάντ

Σ. Αραβία – Τουρκία: Ενα βήμα πιο κοντά, λειτουργούν ξανά τα τουρκικά σχολεία στο Ριάντ
O μπιν Σάλμαν AP

Βήμα βελτίωσης των σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία αποτελεί η επαναλειτουργία των τουρκικών σχολείων στο Ριάντ.

Στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των σχέσεων της Τουρκίας με τη Σαουδική Αραβία, τα τουρκικά σχολεία στο Ριάντ και σε άλλες πόλεις αναμένεται να ξαναλειτουργήσουν πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η εξέλιξη αυτή προκύπτει ως συνέχεια της συζήτησης που είχαν για το θέμα οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών τον περασμένο Ιούνιο στο Παρίσι.

Πρόκειται για το πρώτο χειροπιαστό βήμα της βελτίωσης των διπλωματικών σχέσεων της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας που είχαν φτάσει στο ναδίρ το 2018 μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολούθησαν χρόνια ψυχρότητας στα οποία έβαλε, τυπικά τουλάχιστον, τέλος η επίσκεψη του του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν στην Τουρκία και η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δραστηριότητα των τουρκικών σχολείων στη Σαουδική Αραβία είχε τερματιστεί τη σχολική σεζόν 2020-2021 μετά από σχετική κυβερνητική απόφαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα