Σάλος με απόφαση σχολείου στις ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τα βιβλία Χάρι Πότερ

Σάλος με απόφαση σχολείου στις ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τα βιβλία Χάρι Πότερ
Χάρι Πότερ AP

Στην απόφαση να αφαιρέσει τη σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ προχώρησε ένα καθολικό σχολείο στις ΗΠΑ, με το επιχείρημα ότι μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται πραγματικές κατάρες και ξόρκια.

Ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ των ΗΠΑ προχώρησε στην αφαίρεση των βιβλίων του Χάρι Πότερ από τη βιβλιοθήκη του, με το επιχείρημα ότι περιλαμβάνονται μέσα σε αυτά “πραγματικές κατάρες και ξόρκια και αν διαβαστούν από άνθρωπο μπορούν να προκαλέσουν τα κακά πνεύματα”.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Tennessean ο πάστορας του σχολείου έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους γονείς των μαθητών υποστηρίζοντας ότι αρκετοί εξορκιστές, με τους οποίους ήρθε σε επαφή, τον συμβούλεψαν να αποσύρει τα βιβλία από τα ράφια της βιβλιοθήκης.

Οι εκπρόσωποι του σχολείου έσπευσαν, να διευκρινίσουν στους γονείς ότι “δεν απαγορεύουν” την ανάγνωση βιβλίων Χάρι Πότερ εκτός των χώρων του, αλλά τόνισαν ότι θα πρέπει η κατανόηση των κειμένων αυτών να γίνεται υπό το πρίσμα της χριστιανικής πίστης.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι Πότερ μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων φανατικών της εκκλησίας. Το 2001 ένας πάστορας στο Μεξικό είχε διατάξει την καύση βιβλίων του Χάρι Πότερ, ενώ το 2003 ο καρδινάλιος τότε και Πάπας μετέπειτα Βενέδικτος είχε χαρακηρίσει τα βιβλία ως “παραπλάνηση που δεν γίνεται αντιληπτή και έτσι διαστρεβλώνουν τη χριστιανικότητα στην ψυχή πριν αυτή να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα