Σάντερς: “Να φορολογούνται οι πλούσιοι” – Έλον Μάσκ: “Ξεχνάω ότι ζεις ακόμα”

Σάντερς: “Να φορολογούνται οι πλούσιοι” – Έλον Μάσκ: “Ξεχνάω ότι ζεις ακόμα”
Έλον Μασκ AP

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ απαίτησε με ανάρτησή του "οι πλούσιοι να πληρώνουν ίσο μερίοδο σε φόρους" και ο Έλον Μασκ του απάντησε πως "συνεχώς ξεχνάω ότι ζεις ακόμα".

Δεν περνάει εβδομάδα που να μην δημιουργεί “φασαρία” γύρω από το όνομά του ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ με τις αναρτήσεις του στο Twitter. Αυτή τη φορά, αποδέκτης των σχολίων του φάνηκε να είναι ο Μπέρνι Σάντερς, Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολιτεία του Βερμόντ.

Ο Αμερικανός πολιτικός και ακτιβιστής σε δημοσίευσή του υποστήριξε πως “Πρέπει να απαιτήσουμε οι πλούσιοι να καταβάλλουν ίσο μερίδιο σε φόρους” και η απάντηση του Έλον Μασκ ήταν πως “Συνέχεια ξεχνάω ότι ζεις ακόμα”.

Περίπου μια ώρα μετά ο επιχειρηματίας και επικεφαλής της Τέσλα επανήλθε με νέα δημοσίευση-σχόλιο. “Θες να πουλήσω κι’ άλλες μετοχές Μπέρνι; Απλά πες τη λέξη…”

Ο Έλον Μασκ “έκλεισε” την περασμένη εβδομάδα έχοντας πουλήσει συνολικά μετοχές της Tesla η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου το 4% των μετοχών της εταιρείας που είχε στην κατοχή του.

Ύστερα από δημοσκόπηση στα ΜΚΔ, έχει δεσμευθεί να πουλήσει το 10% των μετοχών του, κάτι που θα τον οδηγούσε στο να πληρώσει φόρο ύψους περίπου 4 δισ. δολαρίων. Οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει έναν φόρο για τους δισεκατομμυριούχους, που εάν ψηφιζόταν, θα ανάγκαζε τον Μασκ να πληρώσει περίπου 40 δισ. δολάρια στην εφορία.

«Λάβετε υπόψη ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές», είχε γράψει ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter.

Παρ’ όλα αυτά μετά τη δημοσκόπησή του ίδιου, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν μεγάλη πτώση, όπως και η περιουσία του η οποία μέχρι και το καλοκαίρι ξεπερνούσε τα 300 δισ. δολάρια, ενώ τώρα υπολογίζεται στα 285 δισ. δολάρια. Παραμένει πάντως ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα