Σαουδική Αραβία: Συλλήψεις μαχητών του ΙΚ που σχεδίαζαν επιθέσεις

default image

Στόχος τους, μεταξύ άλλων, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Στη σύλληψη τουλάχιστον οκτώ ατόμων που φέρεται να είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν επιθέσεις, προχώρησαν οι αρχές στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν δολοφονίες αξιωματούχων ασφαλείας στην περιοχή Σάκρα, βόρεια της πρωτεύουσας Ριάντ. Άλλοι μαχητές σκόπευαν να επιτεθούν σε αμάχους στην πόλη Κάτιφ, στα ανατολικά της χώρας ενώ είχαν οργανώσει και επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που επισκέπτεται τη χώρα, σε γήπεδο στη Τζέντα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από τους οκτώ συλληφθέντες, δύο είναι Πακιστανοί, ένας Σύριος και ένας Σουδανός. Οκτώ Σαουδάραβες και ένα άτομο από το Μπαχρέιν είναι μεταξύ των υπόπτων που αναζητούνται.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν σποραδικές επιθέσεις από υποστηρικτές σκληροπυρηνικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, η οποία εδρεύει στο Ιράκ και τη Συρία, και έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών της.

Οι τοπικές θυγατρικές ομάδες του ΙΚ έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις στο βασίλειο, που είναι ο Νο1 εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο. Στις περισσότερες επιθέσεις στόχος είναι προσωπικό ασφαλείας και σιιτικά μουσουλμανικά τεμένη.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα