Σαρκοζί: Όταν χρωστάς 300 δις ευρώ δεν δίνεις μαθήματα στους Ευρωπαίους

default image

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας μίλησε για την Ελλάδα και αναφέρθηκε σε ένα πρωθυπουργό που είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό και τόνισε πως δεν απειλεί κανείς την Ευρώπη όταν είναι ανίκανος να δεχτεί τις συνέπειες των λαθών του

Σε ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε στην κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Από την πόλη Σατορενάρντ, όπου και παραχώρησε ομιλία για το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, είπε: “Όταν χρωστάς 300δις ευρώ, εκ των οποίων τα 40 δις στη Γαλλία, δεν μπορείς να παραδίδεις μαθήματα στους Ευρωπαίους”. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό που είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό. Όπως είπε “δεν μπορεί κανείς να απειλεί την Ευρώπη, όταν είναι ανίκανος να αναλάβει τις συνέπειες των λαθών του”.

Μιλώντας πάντως για την Ελλάδα δήλωσε πως θέλει να είναι από εκείνους που θα κάνουν την κρίση ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. “Έχουμε ανάγκη το δικό μας νομισματικό ταμείο” δήλωσε και σημείωσε, κάνοντας σαφή τον υπαινιγμό κατά της ανάμειξης του ΔΝΤ στα της Ευρώπης, “Είναι η Ευρώπη που πρέπει να αναμειχθεί με τα της Ευρώπης και να μην ζητούμε τη βοήθεια των φίλων μας των Αμερικάνων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα