Σε δύο μέρες θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ με χρήματα από Κατάρ και Τουρκία

Σε δύο μέρες θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ με χρήματα από Κατάρ και Τουρκία
Το αεροδρόμιο της Καμπούλ AP Photo/Khwaja Tawfiq Sediqi

Οικονομική υποστήριξη ύψους 30 εκατ δολαρίων θα δώσουν Κατάρ και Τουρκία για να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ σύμφωνα με τους Ταλιμπάν.

Το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες μετά τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία και το Κατάρ, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Σερ Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι.

“Το αεροδρόμιο της Καμπούλ με την οικονομική υποστήριξη ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ και την Τουρκία θα λειτουργήσει εντός δύο ημερών”, δήλωσε ο Στανικζάι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TOLO News του Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε πως το Κατάρ εργάζεται με τους Ταλιμπάν για να επαναλειτουργήσει “μόλις είναι δυνατόν” το αεροδρόμιο της Καμπούλ, διευκρινίζοντας πως μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει “καμιά συμφωνία” για το θέμα αυτό.

Παράλληλα, είχε αναφέρει ότι “είναι πολύ σημαντικό οι Ταλιμπάν να καταδείξουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν ένα ασφαλές πέρασμα (για την έξοδο από τη χώρα) και ελευθερία κίνησης στον αφγανικό λαό», συνέχισε διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες περιλαμβάνουν και την Τουρκία, «αν μπορεί να παράσχει μια τεχνική βοήθεια στο στάδιο αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα