Σεισμός στο Μαρόκο: Η Κίνα προσφέρει 200.000 δολάρια στους σεισμοπαθείς

Σεισμός στο Μαρόκο: Η Κίνα προσφέρει 200.000 δολάρια στους σεισμοπαθείς
Σεισμός στο Μαρόκο. AP

Έως και 200.000 δολάρια θα προσφέρει η Κίνα στο Μαρόκο, που επλήγη από τον φονικό σεισμό, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Κίνα στο Μαρόκο, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό των 7 ρίχτερ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 2.100 ανθρώπων, με τις ομάδες διάσωσης να “παλεύουν” με το χρόνο, προκειμένου να εντοπίσουν ζωντανούς κάτω από τα συντρίμμια.

Ο κινεζικός σύλλογος του Ερυθρού Σταυρού θα διαθέσει στον μαροκινό σύλλογο της Ερυθράς Ημισελήνου 200.000 δολάρια (186.450 ευρώ). Το ποσό προορίζεται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης και για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των σεισμοπαθών.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, εξέφρασε συλλυπητήρια στον μαροκινό βασιλιά Μοχάμεντ Στ, σημειώνοντας πως τον σόκαρε ιδιαίτερα ο τραγικός απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές του σεισμού.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, κινεζικό υγειονομικό προσωπικό στο Μαρόκο συνδράμει ενεργά στη βοήθεια των πληγέντων.

Η Μπεν Γκερίρ είναι η πλησιέστερη περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού, όπου κατόρθωσε να φθάσει ιατρική ομάδα από την Κίνα.

Βίντεο που κυκλοφόρησε από τα κινεζικά ΜΜΕ δείχνει έναν γιατρό να κρατά στα χέρια ένα νεογέννητο, το οποίο ήρθε στον κόσμο αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,8 βαθμών ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 2.100 ανθρώπους στο Μαρόκο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα