Σφαγή αμάχων στην Υεμένη

default image

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά, από επίθεση του στρατού της Υεμένης σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά, από επίθεση του στρατού της Υεμένης σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν.

“Η επίθεση έγινε χωρίς διακρίσεις και στοίχισε την ζωή σε 49 ανθρώπους,μεταξύ των οποίων 23 παιδιά και 17 γυναίκες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της περιοχής Αλ Μαχφέντ στην οποία υπάγεται το χωριό Αλ Μαατζάλα.

Η επαρχία Αμπιάν, που αποτελεί τμήμα της πρώην Νότιας Υεμένης, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε  περιοχή αναδιοργάνωσης των ενόπλων ισλαμιστών, μεταξύ των οποίων βετεράνοι του Αφγανιστάν, που διέφυγαν από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Μετά την επιχείρηση της Πέμπτης, πάνω από 30 μέλη της Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στην Υεμένη. Σύμφωνα με τους New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης εναντίον ενόπλων της Αλ Κάιντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα