Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον οχτώ νεκροί μετά από κατάρρευση κτιρίου

Διαβάζεται σε 2'
Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον οχτώ νεκροί μετά από κατάρρευση κτιρίου
Φωτογραφία αρχείου AP Photo Sunday Alamba

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, όταν κατέρρευσε πολυκατοικία στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, τη Φριτάουν.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στη Σιέρα Λεόνε τη Δευτέρα (16/9), τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, όταν κατέρρευσε πολυκατοικία στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Φριτάουν.

Το κτίριο, στο ανατολικό τμήμα της 1,3 εκατ. κατοίκων πόλης, στο οποίο λειτουργούσαν καταστήματα στο ισόγειο και υπήρχαν διαμερίσματα στους ψηλότερους ορόφους, κατέρρευσε το χρονικό διάστημα μεταξύ 14:00 και 15:00 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (NDMA) σε ανακοίνωσή της.

«Μέχρι στιγμής διασώθηκαν έξι άνθρωποι και οκτώ έχει επιβεβαιωθεί πως είναι νεκροί»: τρεις άνδρες, δύο γυναίκες, δυο κοριτσάκια κι ένα αγοράκι, με τα τρία παιδιά να είναι όλα κάτω των 5 ετών, διευκρίνισε η NDMA. Η υπηρεσία «επιβεβαιώνει πως εξακολουθούν να υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια» και ότι κάποιοι «μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν στους διασώστες πού βρίσκονται».

Βρισκόταν σε εξέλιξη χθες βράδυ ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης με δυο γερανούς. Μέλη σωστικών συνεργείων χρησιμοποιούσαν εργαλεία, ακόμη και τα γυμνά τους χέρια, στην προσπάθειά τους για να βρουν επιζώντες, διαπίστωσε δημοσιογράφος του AFP. Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν πως στο κτίριο ζούσαν δεκάδες άνθρωποι.

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της καταστροφής, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Μοχάμεντ Καμάρα, ένοικος, 33 ετών, έφυγε από το σπίτι του το πρωί. Η γυναίκα και τα τρία παιδιά τους παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τζόζεφ Σισέ, πωλητής ψωμιού, 19 ετών, αφηγήθηκε πως άκουσε δυνατό κρότο κι αισθάνθηκε το έδαφος να τρέμει όταν κατέρρευσε το κτίριο.

Η Σιέρα Λεόνε συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και τα κτίρια είναι συχνά κατασκευασμένα με υλικά κακής ποιότητας ή κακοτεχνίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα