Συγκλονιστικό βίντεο: Πτήση αεροσκάφους στο μάτι του τυφώνα Άιντα

Συγκλονιστικό βίντεο: Πτήση αεροσκάφους στο μάτι του τυφώνα Άιντα
facebook/The NOAA Hurricane Hunters

Εντυπωσιακές οι εικόνες από το μάτι του τυφώνα Άιντα τις οποίες τράβηξε το πλήρωμα αεροσκάφους. Νεκροί και τραυματίες από καθίζηση αυτοκινητοδρόμου. Σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν εκατοντάδες πολίτες απο τα σπίτια τους.

Βίντεο που κόβει την ανάσα έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ και το οποίο προέρχεται από περιπολικό αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος πέταξε πάνω από τον κόλπο του Μεξικού,  στο μάτι του τυφώνα το πρωί της Κυριακής, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας κατηγορίας 4.

Όπως αναφέρει το FOXNews δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε αυτοκινητόδρομος στον Μισισιπή απο τις καταρρακτώδεις βροχές.

Τη Δευτέρα, σκάφη, ελικόπτερα και φορτηγά μετέφεραν εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε σοφίτες και στέγες με τους δρόμους μπροστά απο τα σπίτια τους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Κάποιοι δημοσιοποίησαν τις διευθύνσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ενημέρωσουν τις αρχές για το πού θα τους βρουν, σύμφωνα με το Associated Press.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις στη Λουιζιάνα και τον Μισισιπή έμειναν χωρίς ρεύμα. Οι ζημιές είναι τόσο εκτεταμένες που οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι μπορεί να περάσουν εβδομάδες πριν από την επισκευή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

 
AP Photo/David J. Phillip

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα