Συγκλονίζει η κατάθεση της Gisèle P. – “Τι έκανα για να το αξίζω όλο αυτό;”

Διαβάζεται σε 4'
Συγκλονίζει η κατάθεση της Gisèle P. – “Τι έκανα για να το αξίζω όλο αυτό;”
H Gisele Pelicot YouTube

Συγκλόνισε η νηφαλιότητα της Gisèle P. κατά την κατάθεση της για όσα ζούσε εν αγνοία της επί μια δεκαετία, διάστημα που ο σύζυγό της καλούσε αγνώστους να τη βιάσουν.

Σήμερα ήταν η ημέρα να μιλήσει για όσα έζησε επί περίπου μια δεκαετία η Γαλλίδα που ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη, με τον σύζυγο της να την ναρκώνει τα βράδια και μετά να καλεί αγνώστους να τη βιάσουν.

Η κατάθεση της Gisèle P. (όπως ζήτησε να αναφέρεται) είχε προγραμματιστεί για την τέταρτη ημέρα της δίκης που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Αυτή του Dominique P. θα γίνει την προσεχή Δευτέρα. Μαζί του δικάζονται και 50 από τους 72 άνδρες που την έχουν κακοποιήσει.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του RMC, Marion Dubreuil και τη Liberation η Gisèle P. υποστήριξε πως «η αστυνομία μου έσωσε τη ζωή, ερευνώντας τον υπολογιστή του συζύγου μου».

Ο Dominique P. συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, για ηδονοβλεψία. Στις επισκέψεις του σε σούπερ μάρκετ συνήθισε να βάζει το κινητό του κάτω από τις φούστες γυναικών και να ‘τραβάει’ βίντεο.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Jérémie Bosse Platière «αυτό που άρχισε ως ηδονοβλεψία εξελίχθηκε σε αποκάλυψη μιας τραγωδίας». Σε κάρτα SD που βρέθηκε πάνω στον 71χρονο, υπήρχαν φάκελοι με τίτλους όπως «Ο βιαστής της», «Κακοποίηση» και «Η πόρνη μου» και εκατοντάδες φωτογραφίες στις οποίες άνδρες -και ο ίδιος- κακοποιούσαν σεξουαλικά μια γυναίκα που φαινόταν αναίσθητη. Ήταν η επί 5 δεκαετίες σύζυγος της.

Σε έρευνα που έγινε σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές του Dominique P. βρέθηκαν συνολικά σχεδόν 4.000 φωτογραφίες και βίντεο από τους περίπου 200 βιασμούς της συζύγου του.

Ενώπιον των πέντε δικαστών που ανέλαβαν την υπόθεση της στο ποινικό δικαστήριο Vaucluse στην Αβινιόν της Προβηγκίας, αφηγήθηκε την στιγμή που οι ερευνητές της έδειξαν τις εικόνες της σεξουαλικής βίας που υπόκειτο, εν αγνοία της, στις 2 Νοεμβρίου του 2020.

«Ένιωσα πως ο κόσμος μου καταρρέει. Κατέρρευσαν τα πάντα, ό,τι έχτισα μέσα σε πενήντα χρόνια. Ξέρετε, φαίνομαι συγκροτημένη, αλλά μέσα μου είναι σαν ένα χωράφι γεμάτο ερείπια.

Ήμουν αδρανής στο κρεβάτι μου και άνδρες με βίαζαν. Είδα σκηνές βαρβαρότητας, σκηνές τρόμου για εμένα. Με θεωρούσαν κουρέλι.

Τι έκανα για να το αξίζω αυτό;».

Σε κανένα σημείο δεν ‘μάσησε’ τα λόγια της. Τουναντίον, θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα που άκουσε την Τετάρτη, στις καταθέσεις κάποιων εκ των βιαστών της και ως προς κάποιους ισχυρισμούς του συζύγου της.

«Μην τολμήσετε να μου μιλήσετε για σκηνές σεξ. Είναι σκηνές βιασμού. Δεν έχω κάνει τρίο ή swinging, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά. Αυτό είναι κάτι που θέλω να ξεκαθαρίσω, όπως και ότι δεν ερωτήθηκα ποτέ και άρα δεν συναίνεσα στις βιντεοσκοπήσεις με τις συνευρέσεις που είχα με τον σύζυγο μου. Όλα έγιναν εν αγνοία μου. Επίσης, δεν ισχύουν και οι ισχυρισμοί ότι προσποιούμουν πως κοιμάμαι.

Ήταν ενήμερη για όλα τα δράματα του Dominique P

Δήλωσε πως ο Dominique P. της είχε μιλήσει για το βιασμό που είχε υποστεί όταν ήταν 9 ετών -ως εκ τούτου δεν είναι ιστορία που σκαρφίστηκε μετά τη σύλληψη του. «Ξέρω και ότι δεν είχε την στήριξη των γονιών του. Θα μπορούσαμε όμως, να το αντιμετωπίσουμε μαζί.

Γνώριζα και για την υπόθεση με την αιμομιξία του πατέρα του με ένα 5χρονο παιδί που είχε υιοθετήσει η οικογένεια του. Για αυτό δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του μπαμπά του».

Αποκάλυψε και πως «με παρακολουθεί ψυχίατρος από την ημέρα που έμαθα τι μου συνέβαινε έως σήμερα. Είμαι σαν πυγμάχος που πέφτει και κάθε φορά πρέπει να σηκωθεί».

Εξήγησε πως έως την ημέρα που οι αστυνομικοί της έδειξαν τι περνούσε ενώ ήταν αναίσθητη «πίστευα πως ο σύζυγος μου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος», φράση που επανέλαβε πολλάκις στις 2/11 του 2020. Τώρα τον αναφέρει ως κύριο P.

Ερωτηθείσα για τη θέση της απέναντι στους κατηγορούμενους που παραδέχονται τι έκαναν, είπε πως «δυσκολεύομαι να δεχτώ τις δικαιολογίες τους. Είναι λυπηρό που ουδείς έκρινε σκόπιμο να αντιδράσει, όταν είδε μπροστά του μια αναίσθητη γυναίκα.

Κανείς δεν εξαναγκάστηκε να με κακοποιήσει, υπό την απειλή όπλου. Γιατί δεν τηλεφώνησαν στις αρχές; Έστω ανώνυμα.

Δεν νιώθω οίκτο για αυτούς τους ανθρώπους. Ένας εξ αυτών ήταν οροθετικός και με βίασε 6 φορές. Ούτε μια στιγμή ο άνδρας μου δεν ανησύχησε για την υγεία μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα