Συμμαχία Ισλαμικού Κράτους με τη Μπόκο Χαράμ

default image

Η Μπόκο Χαράμ είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες τυφλή υπακοή στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έσπευσε να δεχθεί με χαρά τη νέα συμμαχία με την αφρικάνικη τρομοκρατική οργάνωση

Μια νέα επικίνδυνη συμμαχία γεννιέται μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και της Μπόκο Χαράμ, μετά την αποδοχή της συμμαχίας που πρότειναν την περασμένη εβδομάδα οι δεύτεροι με σχετική ανακοίνωση.

“Ανακοινώνουμε την συμμαχία μας στους Μουσουλμάνους αδελφούς μας και υποσχόμαστε να τους υπακούμε  σε όλους τους δύσκολους καιρούς, αλλά και σε όλους τους ευήμερους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Με το ισλαμικό κράτος να απαντά: “Ο χαλίφης μας αποδέχθηκε το αίτημα αφοσίωσης από τα αδέλφια μας της Μπόκο Χαράμ. Συγχαίρουμε τους Μουσουλμάνους και τζιχαντιστές αδελφούς μας στη Δυτική Αφρική”.

Η νέα συμμαχία προκαλεί φόβο στη δύση που προσπαθεί να απομονώσει τους πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και παρακολουθεί τη δήλωση στήριξης της αφρικάνικης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Μπόκο Χαράμ, υπολογίζεται, ότι διαθέτει χιλιάδες μέλη που είναι πρόθυμα να πολεμήσουν, ενώ αναφέρεται ότι έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Νιγηρίας και τις σφαγές πολιτών σε απομονωμένες περιοχές, ακόμη και σε γειτονικά κράτη.

(Πηγή: Mashable

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα