“Συναγερμός” στις ΗΠΑ: 252.000 παιδιά νόσησαν μετά το 1ο κουδούνι

“Συναγερμός” στις ΗΠΑ: 252.000 παιδιά νόσησαν μετά το 1ο κουδούνι
Παιδιά με μάσκες σε σχολείο του εξωτερικού (φωτογραφία αρχείου) SHUTTERSTOCK

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές τις τελευταίες μέρες έχει εκτοξευτεί. Συνολικά, 5 εκατ. παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας.

Καθώς εκατομμύρια μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την πιο σημαντική έξαρση του COVID-19 σε παιδιά, με αριθμό – ρεκόρ να βγαίνουν θετικά στον κορονοϊό κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ABC News, από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό και μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 750.000 παιδιατρικά περιστατικά, αφού η χώρα παρουσίασε “εκθετική” αύξηση των λοιμώξεων, σύμφωνα με την οργανώσεις.

Φέτος, τα σχολεία στις ΗΠΑ έχουν ανοίξει από τα μέσα Αυγούστου. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, σχεδόν 252.000 παιδιά στις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικά στην COVID-19, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας και Σύλλογος Νοσοκομείων Παίδων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει ξανά τις επόμενες ώρες για την αναγκαιότητα της μάσκας σε όλους στα σχολεία, αλλά και για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού όλων όσοι είναι πάνω από 12 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα